Plavanje: neptunovci odplavali 20. velikonočni miting


20. velikonocni miting 2015Plavalni klub Neptun je v Golovcu v soboto gostil 20. velikonočni plavalni miting. Udeležilo se ga je več kot 300 plavalcev in plavalk iz skupno 20 klubov iz Slovenije in Hrvaške, ki so opravili natančno 1073 skokov. Barve Neptuna je zastopalo 67 plavalk in plavalcev.
Najbolje so se odrezali tekmovalci iz domačega Neptuna, ki so skupno osvojili kar 50 medalj, od tega 18 zlatih, 17 srebrnih in 15 bronastih. Poleg tega pa so si priplavali še tudi 25 diplom za dosežke v mlajšem letniku kategorij. Najbolj pa veseli napredek celjskih plavalcev, saj so odplavali kar 145 osebnih rekordov. Posebno omembo si zaslužita zmagovalca mitinga v skupnem seštevku 4 disciplin Gašper Frece (5 zlatih odličij) in Anemari Košak (4 zlata odličja).
Za 1. ekipo so odličja še priplavali Hana Firšt (3 zlate, 1 srebrna, 1 bronasta), Nik Kunst (2 zlati, 1 srebrna), Jan Gerčer (1 zlata, 2 srebrne, 1 bronasta ), MihaelStrnad  (1 zlata, 2 bronasti), Rok  Drgajner (2 srebrni, 1 bronasta), Zala Bornšek (1 srebrna, 2 bronasti), Julijan Jug (1 srebrna, 2 bronasti).
Za 2. ekipo so odličja priplavali Nuša Brodej (2 srebrni), Saška Podpečan (1 zlata), Pija Popovič (1 bronasta).
Za 3. ekipo so odličja priplavali Luka Cvikl (3 srebrne), Jan Vodenik (1 srebrno, 2 bronasti), Mitja Horvat (3 bronasti), Maks Jereb (1 srebrna).
4. ekipa, ki je bila ustanovljena pred kratkim, je še zelo mlada in neizkušena, a so vse mlade plavalke in plavalci odplavali vse discipline in suvereno izvajali pravilne obrate, skoke in plavalno tehniko. Osvojili so že tudi nekaj stopničk. Izabela Pakiž Rumpf je na 100 m prsno zasedla 1. mesto, 100 m mešano pa 2. mesto; Laura Knez je bila na 50 m hrbtno 2., na 100 m prosto prav tako casino online na 2. mestu in na 50 m delfin 3.; Tim Podergajs Siussi je zasedel 3. mesto na 50 m delfin; Sven Šarlah 2. mesto na 100 m prosto.  V štafetah so 4. ekipo zastopali TimPodergajs Siussi, SebastjanJug, LauraKnez, Izabela Pakiž Rumpf in StašaJezovšek Špiljar .
Neptun  je nastopil tudi s tremi ekipami v mešani štafeti 8 x 50 m prosto.
Ekipa Neptun 1 je osvojila zlato v postavi Gašper Frece, Jan Gerče , Luka Cvikl , Jan Vodenik, Zala Bornšek, Saška Podpečan, NikaHliš, Laura Knez.
Ekipa Neptun 2 pa je osvojila bron v postavi Julijan Jug, Rok Drgajner, Mitja Horvat, Sebastjan Jug, Katja Petrič, Nuša Brodej, Hana Podbregar, IzabelaPakiž Rumpf .

Posebna pohvala gre skupini selekcije plavalne šole Neptunček, ki je nastopila na svojem prvem uradnem tekmovanju. Selekcijo so zastopali: Nika Alagič, Sebastjan Grešak, Jaka Gril, Tia Perc, Živa Perc, Anže Špegelj, Aljoša Vihernik, Tian Zupanič, in Lea Zagožen. Vsi so svoje prve nastope opravili z odliko.

Na tem mitingu je izpit za plavalnega sodnika s praktičnim delom potrdilo tudi 14 novih plavalnih sodnikov Neptuna.

polsi-klik-sport