Po 21. velikonočnem plavalnem mitingu Neptuna


neptun velikonocni 2016 vsiNa celjskem bazenu Golovec je Plavalni klub Neptun Celje organiziral 21. velikonočni plavalni miting, ki se ga je udeležilo 384 udeležencev iz Slovenije, Hrvaške in Rusije.

Barve Neptuna je zastopalo 72 plavalcev, ki so osvojili kar 59 medalj, od tega 19 zlatih, 22 srebrnih in 18 bronastih. Poleg tega so si priplavali še 25 priznanj za dosežke v mlajšem letniku kategorij. Plavale so vse štiri ekipe Neptuna, prvič pa je v bazenu nastopila tudi ekipa selekcije plavalne šole Neptunček. Zmagovalka mitinga v skupnem seštevku štirih disciplin je tudi tokrat bila naša plavalka Anemari Košak, ki je osvojila štiri zlate medalje, med moškimi pa je bil najboljši plavalec Hrvaškega PK Primorje Saša Gerbec.

Za Neptun so medalje osvojili Anemari Košak, Gašper Frece, Hana Firšt, Mihael Strnad, Rok Drgajner, Iza Vodenik, Luka Cvikl, Rok Cene, Mitja Horvat, Aja Wesenschegg, Laura Knez, Zala Bornšek, Hana Podbregar, Tamara Kolman Kralj, Izabela Pakiž Rumpf, Nuša Brodej, Katja Petrič, Saška Podpečan, Nik Kunst, Blaž Meh in Lena Bornšek.

neptun velikonocni 2016 sodniki

Plavalci so se pomerili tudi v štafetnem preizkusu 4 x 50 m prosto, kjer je mešana ekipa v sestavi Anemari Košak, Saška Podpečan, Rok Cene in Gašper Frece osvojila zlato medaljo, ekipa v sestavi Luka Cvikl, Iza Vodenik, Mitja Horvat in Hana Podbregar pa srebrno.

Pri PK Neptun se lahko pohvalijo tudi z devetimi novimi sodniki, ki so na mitingu opravili praktični preizkus znanja.

tek-knezov-polsi