Pojav okužb tudi med celjskimi rokometaši


Novi koronavirus je vdrl tudi v tabor celjskih rokometašev. Okužena sta dva celjska igralca. Kljub temu bodo rokometaši v soboto ob 18. uri v Zlatorogu odigrali tekmo državnega prvenstva s Koprom, seveda brez dveh obolelih za covidom-19.

Kot so sporočili iz Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško, je klubu dolgo časa uspevalo, da je z ukrepi preprečeval vdor virusa v ekipo, a se je sedaj okužba pojavila tudi med njihovimi igralci. V klubu so sicer skupaj z združenjem evropskih klubov že prej opozarjal na težavo, ki jo lahko povzroči reprezentančni premor in združitev igralcev iz različnih delov Evrope.

“Žal se je sedaj zgodilo prav to. Potem, ko je bila okužba s koronavirusom odkrita pri Miljanu Vujoviću že v času reprezentančnih priprav, je test v sredo pokazal pozitiven primer še pri debitantu v reprezentanci, Tadeju Mazeju. Oba se sicer počutita dobro. Vsi reprezentantje (omenjena dva, Kodrin, Grošelj in Horžen ter trenerja Anžič in Pori) so bili do sredinega testiranja v samoizolaciji, sedaj pa se bodo z izjemo omenjenih pozitivnih igralcev, priključili klubskim soigralcem, v petek pa še enkrat opravili testiranje pred sobotno tekmo s Koprom. 

Ta bo, če seveda ne bo novih pozitivnih primerov, odigrana. Koprčani so do sedaj odigrali šest tekem (zaradi sumov ali okužb z virusom so nekaj tekem prestavili), nazadnje minuli vikend zaostalo tekmo z Ribnico, ki so jo v gosteh ugnali s štirimi zadetki razlike. Skupaj so zabeležili tri zmage (Maribor in Slovan doma, Ribnica v gosteh) in tri poraze (Trebnje in Ormož v gosteh, MRK Ljubljana doma), zanimivo pa je, da je najvišja razlika bila prav na zandji tekmi z Ribnico, drugače pa so se vsa srečanja končala z izjemno tesnim rezultatom. Tako trenutno zasedajo sedmo mesto na razpredelnici, njihovi cilji pa so povezani z višjo pozicijo, tako da v Zlatorog prihajajo v vlogi nevarnega izzivalca. Tega se celjski rokometaši seveda zavedajo. Po reprezentančnem premoru se nadaljuje obdobje izjemno pomembnih tekem in zahtevnih nasprotnikov, ki se jim je torej sedaj pridružil še virus,” so zapisali v RKCPL.

“Zgodilo se je to, česar smo se po malem bali, po drugi strani pa je bilo ob dejstvu, da so se srečali fantje iz vse Evrope, pričakovati, da lahko virus zaide tudi k nam. Upamo in verjamemo sicer, da smo z ukrepi preprečili širjenje na ostale in da se bosta oba okužena nazaj pridružila, ko bosta povsem zdrava. Je pa tako, da časa za objokovanje ni, pred nami so pomembne tekme in fantje, ki so na razpolago, so pripravljeni na vse izzive. Prvi je Koper, ki v tej sezoni kaže zelo zanimive in dobre rezultate, tudi njim pa je načrte nekoliko kvaril virus. Pred nami je podrobna priprava na tekmo in še naprej predvsem fokus na naši igri in odpravljanju napak v njej. V tekmo moramo maksimalno, osredotočeno in odločno. S takšnim pristopom verjamem, da bomo v soboto prikazali dobro predstavo,” pa je pred srečanjem s Koprom dejal trener Tomaž Ocvirk.

Rokometaši bodo kljub temu odigrali tekmo s Koprom

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je 9. krog Lige NLB. V dvorano Zlatorog v soboto prihaja RD Koper 2013. V skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja covida-19, bo tekma odigrana brez gledalcev, bodo pa prisotne kamere klubskega Facebook in YouTube kanala, tako da bo tekmo mogoče spremljati bodisi preko pametnih naprav ali televizorja v Youtube aplikaciji. Tekma bo ob 18. uri.