Polfinale je tu! Rumeno-modri do izjemnega uspeha v Pokalu Slovenije


celjeolimpija
Vir: uradna spletna stran NK Celje

Celjski nogometaši so danes po slabem začetku v letošnjem državnem prvenstvu odigrali odlično partijo v Pokalu Slovenije in si z veliko zmago nad Olimpijo, kljub številski premoči nasprotnikov priigrali nastop v polfinalu pokala. Na domači Areni Petrol so slavili s 3:1, zadetke pa so prispevali Firer, Spremo in Mitrović. Novo srečanje v domačem prvenstvu jih čaka že 31.10, ko se bodo pomerili ravno z ekipo Olimpije.

Rezultat:

NK CELJE – NK OLIMPIJA 3:1 (2:0)
Postava NK Celje:
Kotnik, Kous, Klemenčič, Soria, Travner, Miškić (70′ Klapan), Vrhovec, Spremo, Pajač, Đurković (58′ De Sousa), Firer. Trener: Iztok Kapušin

 

Potek srečanja: 

Celjani so že v uvodnih minutah srečanja prikazali napadalno igro in željo po vsaj ohranitvi ali pa izboljšanju rezultata, ki so ga dosegli na prvi tekmi, na gostovanju v Ljubljani (2:2). Tudi gostujoči nogometaši so poizkušali, vendar je bila obramba in domači vratar Kotnik vedno na mestu. Prvi so na srečanju zadeli domačini, po podaji Kousa je bil uspešen Firer. Sledil je pričakovan pritisk Olimpije, ki pa so ga rumeno-modri uspešno obranili. Še več, celjski nogometaši so nanj odgovorili še z drugim zadetkom na srečanju (Spremo). Težave so se pojavile proti koncu prvega polčasa, ko je najprej zaradi protestiranja rumeni karton dobil Firer, nato pa je sodnik iz svojega žepa potegnil še rdeči karton, ki ga je prejel Kous in Celjani so bili preostanek srečanja številsko oslabljeni. Olimpiji je bila dosojena enajstmetrovka, pri kateri pa je odlično posredoval Kotnik in poskrbel, da so domačini na odmor odšli s prednostjo dveh zadetkov.

V drugem polčasu so sledile minute, ko je prevladovala Olimpija in poizkušala z nevarnimi priložnostmi. V 79. minuti se je pritisk gostov obrestoval saj so uspeli znižati rezultat na 2:1. Nekaj minut kasneje so Celjani stvari spet postavili na svoje mesto in z zadetkom Mitrovića poskrbeli za dokončno veselje in zmago na domačem terenu s 3:1. S to zmago so se uvrstili v polfinale Pokala Slovenije, s čimer so na dobri poti k ponovitvi lanskega uspeha v pokalnem tekmovanju.

Z ekipo Olimpije se bodo Celjani znova pomerili v soboto, 31. oktobra, tokrat v domačem prvenstvu.

aV