Pomembna zmaga celjskih nogometašev


Vir: Prva liga
Vir: Prva liga

Celjski nogometaši so v nedeljskem obračunu na Areni Petrol gostili ekipo Rudarja in na lokalnem derbiju zabeležili pomembno zmago. Slavili so z 1:0, zadetek pa je v mrežo gostov prispeval Tilen Klemenčič. Rumeno-modre v jesenskem delu čaka še pet srečanj, v naslednjem krogu bodo gostovali v Krškem, tekma bo 28.11 ob 15:30.

Rezultat:

NK CELJE – NK RUDAR 1:0 (1:0)

Postava NK Celje:

Kotnik, Kous, Travner, Soria, Vidmajer, Klemenčič, Vrhovec, Spremo (90′ De Sousa), Pajač, Firer, Đurković (73′ Osman Ali). Trener: Iztok Kapušin

Tabor Celjanov je bil na omenjen srečanju oslabljen, saj so zaradi poškodb manjkali Marko Krajcer, Danijel Miškić in Valon Ahmedi. Domači so dobro otvorili srečanje in takoj nevarno poizkušali proti vratom gostujočega vratarja. V 33.minuti se je borbenost in napadalnost izplačala, saj je zadetek dosegel Tilen Klemenčič (po podaji Pajača) in rumeno-modre na odmor popeljal s prednostjo zadetka. Po pričakovanjih so nogometaši Rudarja v drugem delu srečanja stopnjevali tempo in tudi sami nevarno poizkušali proti vratom celjskega vratarja Kotnika. S streli so poizkušali tudi celjski nogometaši vendar nobena ekipa v nadaljevanju tekme ni uspela doseči zadetka. Srečanje se je tako zaključilo z zasluženo zmago rumeno-modrih.

Ostali rezultati 18. kroga:

Strelec zadetka za Celjane - T.Klemenčič. (Vir: NK Celje)
Strelec zadetka za Celjane – T.Klemenčič. (Vir: NK Celje)

LUKA KOPER – ZAVRČ 3:1

MARIBOR – GORICA 25.11

KRŠKO – DOMŽALE 25.11

OLIMPIJA – KRKA 25.11

Največji slovenski derbi med ekipama Olimpije in Maribora se je zaključil z remijem (2:2).

Napoved srečanj v 19. krogu:

RUDAR – KRKA

MARIBOR – ZAVRČ

LUKA KOPER – DOMŽALE

OLIMPIJA – GORICA

aV

polsi-tajfun-aba-klik