Simon Rožman po pol leta zapušča klop Maribora


Po včerajšnjem ligaškem porazu, že četrtem v letošnji sezoni, je vodstvo NK Maribora sporočilo, da Simon Rožman ni več trener mariborskega kluba. Kot so zapisali, je Štorčan sam ponudil odstop, ki je bil sprejet in sklenjen dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. Že prej je svoje dodal hiter izpad v evro

Simon Rožman mariborsko klop zapušča po natanko šestih mesecih.

Po ustoličenju v Ljudskem vrtu 20. marca je Simon Rožman vodil 23 tekem, katerih izkupiček je bilo deset zmag, trije neodločeni rezultati in deset porazov. Moštvo je v vmesnem tekmovalnem obdobju zabilo 29 golov, prejelo pa jih je 30.

Mariborčani so lani, po prihodu Rožmana, naslov prvaka izgubili v zadnjem krogu, ko jih je v neposrednem obračunu v Ljudskem vrtu s 3:1 premagala Mura. Letos so Mariborčani na začetku prvenstva zabeležili dve zmagi. Nato so s 3:1 izgubili derbi z Olimpijo ter ekspresno izpadli iz Evrope, potem ko jih je dvakrat premagal švedski Hammarby. Na zadnjih štirih tekmah je Maribor osvojil zgolj točko in na lestvici s 13 točkami zaseda šele šesto mesto.

“Simon Rožman je ponudil odstop, z razlogi, ki so legitimni in razumevajoči. Z utemeljitvijo, da ne more več pomagati ekipi. Odstop smo sprejeli, naše sodelovanje se zaključuje, pogodba je prekinjena. Simonu se zahvaljujemo za pripadnost, za opravljeno delo. Glede vloženega truda, prizadevnosti in strokovnosti ni pomislekov, toda to je Maribor, kjer je letvica postavljena zelo visoko. Nesoglasij ni bilo, trenerska avtonomija pri delu je zaznamovala skupno obdobje od prvega do zadnjega dne. Tudi ob vmesnem rezultatskem neuspehu smo ob izbranih smernicah novega projekta vztrajali na zastavljeni poti. Toda rezultati niso na nivoju NK Maribor in morali smo se odzvati,” je pojasnil športni direktor Marko Šuler.

“Zahvaljujem se vsem v klubu za sodelovanje, klubu v prihodnje želim veliko uspehov in športne sreče. Ob tem pa bi rad še izrazil veliko zahvalo vsem navijačem, ki ta klub delajo posebnega,” pa je ob slovesu dejal Simon Rožman.

Namesto Rožmana začasno Karanović

“Svet se ne ustavlja, gremo naprej. Obrniti moramo nov list in vse misli usmeriti najprej k naslednjemu izzivu. Moštvo je na ponedeljkovem treningu in ga bo do nadaljnjega vodil Radovan Karanović, v vodstvu kluba pa bomo v najkrajšem času poiskali novo, dolgoročnejšo rešitev na klopi. Še vedno verjamem v ekipo, ki ima kvaliteto in storili bomo vse, da rezultatsko krivulji spet obrnemo navzgor. Da bi začeli novo zgodbo in dodali, kar Maribor v tem trenutku potrebuje,” je še dodal Marko Šuler.