Potrjen seznam potnikov na OI v Tokiu. Olimpijska reprezentanca tudi s športniki s Celjskega


Olimpijski komite Slovenije je potrdil potnike za Olimpijske igre v Tokiu, ki bi se morale zgoditi že lani, a so bile zavoljo epidemije prestavljene na letošnje leto.

Kvalifikacijsko obdobje se je zaključilo 29. junija 2021. Izjema je bila moška košarkarska reprezentanca, ki se je po tem datumu preko kvalifikacijskega turnirja uvrstila na OI v Tokiu.

Na podlagi kvalificiranih športnikov z izpolnjen normo za nastop na 32. olimpijskih igrah Tokio 20201 je olimpijski komite potrdil seznam športnikov, ki bodo potovali v Tokio. Med njimi je tudi sedem športnikov s Celjskega.

Našo regijo bodo na Japonskem, med 23. julijem in 8. avgustom 2021, zastopali judoistki Judo kluba Z’ dežele Sankaku Celje Tina Trstenjak in Anamari Klementina Velenšek ter atleti Klara Lukan (5000 m – AD Kladivar), Tina Šutej (palica – AD Kladivar), Luka Janežič (400 m – AD Kladivar) in Mozirčanka Maja Mihalinec Zidar (200 m).

Informacija, da si je mesto na olimpijskih igrah Tokio 2020 zagotovila tudi atletinja Klara Lukan v teku na 5000 metrov, je Strokovni svet za vrhunski šport dobil tik pred potrjevanjem potnikov na OI Tokio.

Med olimpijci s Celjskega je tudi Preboldčan Žiga Dimec, ki v Tokio potuje s košarkarsko olimpijsko ekipo.

Na morebitna dodatna povabila za nastop na igrah v Tokiu še vedno čakajo nekateri slovenski športniki, zato se lahko seznam še nekoliko razširi.

Celoten seznam:

Podroben seznam s spremljevalnimi ekipami pa si lahko pogledate tukaj