Pregled uvodnih srečanj Žalskih in Celjskih rokometašic


rokometŽalčanke in Celjanke so v domačem rokometnem prvenstvu, kjer nastopajo, odigrale začetne tri kroge srečanj. Članice Celjskih mesnin so v uvodu slavile ravno proti Žalčankam, nato pa izgubile proti ekipi iz Ljubljane ter remizirale z ekipo Krke. Žalčanke so bile poražene v mestnem derbiju, slavile so proti ekipi Krke, izgubile pa proti trenutnim državnim podprvakinjam. V naslednjem krogu, 17. oktobra bodo rokometašice na domačem terenu gostile ekipo Ajdovščine in Branika. 

1. krog:

Že v samem uvodnem srečanju državnega prvenstva smo lahko spremljali derbi med ekipo Žalca in Celja, ki so ga zanesljivo dobile članice Celjskih mesnin. Žalčanke so bile na domačem terenu premagane z rezultatom 27:36.

2. krog:

V drugem krogu so Celjanke na domačih tleh gostile članice rokometnega kluba Ljubljana in kljub borbeni igri srečanje izgubile za zadetek (21:22). Članice rokometnega kluba Zelene Doline Žalec so v drugem krogu doma gostile ekipo Krke in zabeležile pomembno zmago, tekmo so dobile z dvema zadetkoma prednosti (30:28).

Ekipa ŽRK Celje Celjske mesnine 2015/2016 (Vir: FB)
Ekipa ŽRK Celje Celjske mesnine 2015/2016 (Vir: FB)

3. krog:

Tretji krog je Žalčankam prinesel težko srečanje proti aktualnim državnim podprvakinjam. Z ekipo Zagorja so izgubile z rezultatom 32:22. Celjanke pa so v preteklem krogu gostile ekipo iz Novega mesta in si ob koncu srečanja z neodločenim rezultatom (28:28) z nasprotnicami enakovredno razdelile točke.

Ekipa RK Zelene doline Žalec 2015/2016 (Vir: FB)
Ekipa RK Zelene doline Žalec 2015/2016 (Vir: FB)

 

V prihodnjem krogu Žalčanke čaka srečanje proti ekipi Ajdovščine, Celjankam pa bodo nasproti stale rokometašice Branika.

RK ZELENE DOLINE ŽALEC – ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA –> 17.10 ob 18:00 v dvorani 1. OŠ Žalec

ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE – ŽRK BRANIK –> 17.10 ob 19:00 v dvorani Šolskega centra Celje

Trenutno stanje na lestvici 1. ADRL za ženske:

Ljubljana – 6 točk

Zagorje – 5 točk

Krim Mercator – 5 točk

Mlinotest Ajdovščina – 4 točke
Velenje – 4 točke
Celje Celjske mesnine – 3 točke
Krka – 3 točke
Branik – 2 točki
Jadran Bluemarine Hrpelje-Kozina – 2 točki
Zelene doline Žalec – 2 točki
Ž.U.R.D. Koper – 0 točk
Brežice – 0 točk

aV