Celjske rokometaše bo v novi sezoni vodil Alem Toskić

10. 06. 2021 09:49

RK Celje Pivovarna Laško bo imel z začetkom sezone 2021/22 novega trenerja. To bo nekdanji igralec celjskega kluba, Alem Toskić, ki je nazadnje vodil madžarski Csurgoi. Klub je s Toskićem sklenil štiriletno pogodbo o sodelovanju.

Luka Žvižej, ki je Celjane vodil le slab mesec, je prevzel vodenje RK Maribora.

Alem Toskić je nekdanji igralec celjskega kluba, kjer je nastopal šest sezon in v tem času zbral 231 nastopov, v katerih je dosegel 700 zadetkov. Poleg Celja, je v svoji karieri nastopal nastopal še za Zagreb, Vardar, Velenje in nazadnje madžarski Csurgoi. Tam je sklenil igralsko kariero ter v minuli sezoni prevzel mesto glavnega trenerja, potem ko je bil v sezoni prej večji del le te v vlogi igralca-trenerja. RK Celje Pivovarna Laško in Toskić sta sklenila štiriletno pogodbo o sodelovanju.

Alem Toskić, novi trener RK Celje Pivovarna Laško: »Po osmih letih ponovno prihajam domov, spet sem v klubu, ki mi je v moji igralski karieri dal največ. Tu sem preživel šest let kot igralec, zato točno vem kaj pomeni nositi dres takšnega kluba. Po drugi strani sem sedaj v povsem drugačni vlogi, zavedam se tudi kaj pomeni biti trener RK Celje Pivovarna Laško. Vendar enostavno verjamem v sebe in prepričan sem, da sem pripravljen na to. V tem trenutku ni enostavna situacija, a to je šport, dogajajo se nihanja, na nas pa je, da skupaj naredimo vse, da klub vrnemo na pozicijo, ki mu pripada. Sam bom dal vse od sebe, prepričan sem, da enako mislimo vsi, igralci in vso osebje kluba. Komaj čakam, da stopim ob igrišče Zlatoroga, tu me vežejo lepi spomini, vsi, ki bomo tam, pa se moramo zavedati odgovornosti in težavnosti naloge, saj voditi Celje ali nositi njegov dres, ni enako kot v drugih okoljih.«

foto: RK CPL

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 4,523 seconds.