Rokomet: Nemški levi v končnici tekme premočni za Celjske viteze


rokometni finale 2013Celjski rokometaši so bili v 5. krogu Lige prvakov kljub borbeni predstavi premagani. Na gostovanju v Nemčiji so izgubili z vodilno ekipo nemške Bundeslige. 

V četrtek, 13. novembra so člani rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško v 5. krogu Lige prvakov gostovali v Nemčiji, pri vodilni ekipi nemške Bundeslige Rhein-Neckar Lowenu. Pivovarji so izgubili z rezultatom 27:31.

Celjani so v Nemčijo pripotovali brez poškodovanega Pešiča. Tekmo so domačini začeli odlično in povedli z 4:1. V prvih nekaj minutah so tako Pivovarji lovili zaostanek in z dobrimi obrambami rezultat kmalu izenačili na 6. Konec prvega polčasa je pripadel Celjanom, ki so polčas dobili z dvema zadetkoma prednosti.

V drugem polčasu je po nekaj dobrih obrambah domačega vratarja Landina igralcem Rhein-Neckarja uspelo izenačiti in prevzeti podbudo. Kljub borbeni predstavi Celjanov so Nemci na koncu tekmo dobili z rezutatom 31:27.

Rezultat:

Rhein-Neckar Lowen – Celje Pivovarna Laško 31:27 (13:15)

Strelci:

Rhein-Neckar Lowen: Landin 12 obramb, Schmid 4, Gensheimer 5, Myrhol 3, Sigurmannsson 2, Larsen 1, Reinkind 1, Groetzki 1, Petersson 7, Guardiola 4, Ekdahl du Rietz 3.

Celje Pivovarna Laško: Skok 10 obramb, Kastelic 1 obramba, Ivič 4, Blagotinšek 3, Janc 4, Poteko 1, Razgor 2, Sliškovič 3, Miklavčič 2, Žvižej 3, Zarabec 5.

Ostale tekme 5. kroga v skupini C:

Sobota, 15. november: Vardar – Veszprem

Nedelja, 16. november: Montpellier – Čehovski Medvedi

Trenutna lestvica skupine C v kateri igrajo Celjani:

MESTO

EKIPA

TOČKE

1.

MKB Veszprem KC

8

2.

HC Vardar Pro Skopje

7

3.

Rhein-Neckar Lowen

6

4.

Montpellier Handball

3

5.

RK Celje Pivovarna Laško

2

6.

Chehovski Medvedi

0

Celjane v sredo 19.11 čaka vrhunec državnega prvenstva. V dvorano Zlatorog namreč prihaja ekipa iz Velenja. V nedeljo, 23.11 pa Celjske viteze čaka povratni dvoboj z vodilno ekipo nemškega prvenstva.

A.V.