Rokomet: Pivovarji do prve zmage v polfinalnih obračunih, Celjanke sezono zaključile z zmago


rokometPivovarji so minuli vikend pričeli s polfinalnimi srečanji proti ekipi Trimo Trebnje, ki vodijo do finala za naslov državnega prvaka. V domači dvorani Zlatorog so Celjani zabeležili visoko zmago in tako v skupnem seštevku povedli z 1:0. Drugi obračun z ekipo Trimo Trebnje bo na sporedu v sredo, 13. maja ob 20.00 uri v Trebnjem. Članice Celjskih mesnin so prvenstvo zaključile to soboto, z zmago proti ekipi iz Kopra in tako zasedle končno 4. mesto v prvenstvu.

Rezultat

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK TRIMO TREBLJE 35:20 (18:11)

Strelci

Celje: Blagotinšek 3, Ivič 3, Žuran 1, Janc 8, Suholežnik 2, Marguč 2, Cvetko R. 1, Poteko 1, Miklavčič 4, Sliškovič 4, Zarabec 3, Kodrin 1, Žvižej 2.

Trimo: Radelj 2, Murčehajič 2, Križman 2, Kotar 2, Sušin 2, Željko 1, Potočnik 3, Sašek 2, Ferkulj 1, Florjančič 3.

rk-cplPrenovljena končnica državnega prvenstva se tokrat v polfinalnih obračunih igra na dve dobljeni zmagi. Na prvih srečanjih so si prednost priigrali člani rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško ter člani rokometnega kluba Maribor Branik, ki so bili za gol boljši od nasprotnikov iz Velenja.

Srečanje v dvorani Zlatorog so bolje začeli gostujoči rokometaši in povedli s 1:3. Pivovarji so se kmalu zbrali in prevzeli vajeti ter povedli in prednost do konca srečanja le še povečevali. Ob končnem sodniškem žvižgu je njihova prednost znašala visokih 15 zadetkov, kar je vsekakor odlična popotnica za povratni dvoboj, ki bo v primeru zmage Celjanov že prinesel prvega finalista v boju za naslov državnega prvaka.

*

*

V soboto, so tudi članice rokometnega kluba Celje Celjske mesnine odigrale zadnje srečanje v letošnjem državnem prvenstvu. V športni dvorani Golovec so gostile ekipo iz Kopra. Na srečanju, kjer je trener Begovič priložnost ponudil vsem igralkam so Celjanke slavile z rezultatom 31:25 in tako zasedle končno 4. mesto v 1. ADRL za ženske.

Vir: ŽRK Celje Celjske mesnine, Franci Hrovatič
Vir: ŽRK Celje Celjske mesnine, Franci Hrovatič

Rezultat

ŽRK CELJE CELJSKE MESNINE – Ž.U.R.D. KOPER 31:25

Postava Celjank:

Anja Belac 1, Alja Vrček 2, Sanja Vrček, Katarina Regner 3, Pia Hren 5, Jelena Perič 2, Dijana Močič (9 obramb), Jasmina Pišek 5, Katja Zupančič 3, Maxim Eva Pelikan 4, Nika Palir 4, Kaja Šolman, Nikita Privšek 2, Maja Klakočer, Lea Tržan in Klara Hrovatič (7 obramb).

Državne prvakinje so že 21. zapored postale članice rokometnega kluba Krim Mercator, drugo mesto je zasedla ekipa iz Zagorja, tretje pa presenetljivo ekipa Ajdoviščine.

aV