Rokomet: Pivovarji tudi v zadnjem krogu državnega prvenstva do zanesljive zmage


rkcplTako kot celjski nogometaši, so se tudi člani rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško v sredo, 6. maja v domačem Zlatorogu pomerili proti ekipi iz Maribora. Pivovarji so tudi v zadnjem krogu državnega prvenstva prišli do zanesljive zmage in letošnje nastope v domačem prvenstvu zaključili s popolnim izkupičkom. Od Mariborčanov so bili boljši za šest zadetkov, končni rezultat srečanja je bil 37:31.

V skupnem seštevku je bila to že 36. zaporedna zmaga Celjanov, kar potrjuje njihovo odlično formo in je več kot dobra popotnica na zaključne boje in pot, ki vodi do naslova državnega prvaka. Na začetku srečanja se je v Celju odvila tudi manjša slovestnost, na kateri je Luka Žvižej prejel darilo za 1000 doseženih zadetkov za ekipo pivovarjev.

Pivovarji so vodili skozi celotno srečanje, najvišja prednost Celjanov je bila šest zadetkov. Poskrbeli so za atraktivne akcije in veliko zadetkov. V soboto pa se že nadaljuje končnica državnega prvenstva, v kateri se bodo Celjani na prvi polfinalni tekmi pomerili z ekipo Trimo Trebnje.

Članska ekipa RK CPL 2014/2015 (Vir: www.rk-celje.si)
Članska ekipa RK CPL 2014/2015 (Vir: www.rk-celje.si)

Rezultat

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK MARIBOR BRANIK 37:31 (18:13)

Strelci

CELJE: Blagotinšek 3, Ivič 1, Žuran 4, Janc 8, Razgor 1, Miklavčič  1, Zarabec 8, Kodrin 1, Žvižej 8.

MARIBOR: Cingesar 3, Kaleb 1, Jamnik 1, Poklar 2, Sok 4, Fidel 3, Žabič 2, Špende 2, Verdinek 3, Brajovič 1, Miškovič 2, Mlakar 7.

Še nekaj zanimivih dejstev o nastopih pivovarjev v letošnji sezoni…(Vir: RK CPL)

  • zmagali so na vseh 26 tekmah v državnem prvenstvu
  • v povprečju so dosegli 38,65 zadetkov
  • povprečna prednost s katero so zmagovali je 14.92 zadetkov
  • presegli so mejo 1000 doseženih zadetkov

aV