Rokomet: Pivovarji znova prvaki Pokala Slovenije


Vir: Slavko Kolar
Vir: Slavko Kolar

Člani rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško so po sobotnem polfinalnem obračunu, kjer so zlahka odpravili ekipo iz Hrastnika, ki sicer nastopa v 1.B ligi, tudi v nedeljskem finalu v dvorani Bonifika zabeležili zmago in tako ponovno postali prvaki Pokala Slovenije. 

 

Polfinalni obračun proti ekipi Dola…

Celjani so brez večjih težav visoko premagali ekipo iz Hrastnika, ki se je sicer upirala po najboljših močeh. Obe ekipi sta imeli številčno podporo s tribun, ki je poskrbela za dobro vzdušje v koprski Bonifiki. Celjani so vodili skozi celotno srečanje in tekmo mirno pripeljali do konca ter se veselili sicer pričakovane uvrstitve v nedeljski finale.

Rezultat

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK DOL TKI HRASTNIK 39:21 (23:8)

Strelci

Celje: Ivič 6, Žuran 2, Janc 5, Razgor 2, Suholežnik 2, Marguč 3, Cvetko 1, Poteko 3, Miklavčič 1, Sliškovič 4, Zarabec 4, Kodrin 4, Žvižej 2. Skok je zbral 7 obramb, Lesjak pa 4.

Dol: Ajdari 7, Zore 2, Bauerhein 3, Guček 4, Hribšek 2, Ramič 2, Jazbec 1. Cenkar in Žekar sta zbrala vsak po 3 obrambe.

Finalni obračun proti ekipi Gorenja…

Po zmagi nad Dolom je Celju v finalu Pokala Slovenije na nedeljski tekmi nasproti stalo Gorenje iz Velenja, ki si je finalni nastop priborilo po napeti in težki tekmi proti ekipi iz Kopra, ki je do zadnjih minut uspela dobro konkurirati favoritom iz Velenja. Za zaključek finalnega turnirja smo tako spremljali največji derbi v slovenskem rokometnem prostoru. Kljub temu, da dvorana v Kopru ni bila napolnjena do zadnjega sedeža je v dvorani vladalo odlično vzdušje.

Spremljali smo tekmo, v kateri so celjski rokometaši vseskozi držali prednost enega ali dveh zadetkov. V zaključku prvega polčasa so se Velenjčani sicer približali in izenačili, vendar so v drugen polčasu Celjani zopet odgovorili z odlično obrambo in prevzeli pobudo. V 48. minuti je bila prednost Celjanov že 6 zadetkov. Rokometaši iz knežjega mesta so ohranili trezne glave in strnili svoje vrste ter tekmo uspešno pripeljali do konca. Po zadnjem sodniškem žvižgu so se tako veselili že 18. naslova pokalnih prvakov.

Rezultat

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK GORENJE VELENJE 34:29 (17:17)

Strelci

Celje: Blagotinšek 3, Ivič 2, Žuran 1, Janc 5, Razgor 1, Miklavčič 2, Sliškovič 5, Zarabec 9, Kodrin 1, Žvižej 5.

Gorenje: Božovič 1, Medved 2, Szyba 3, Skube 9, Šoštarič 5, Kleč 3, Gams 3, Dujmovič 3.

Vir: Slavko Kolar
Vir: Slavko Kolar
Vir: Slavko Kolar
Vir: Slavko Kolar

Najboljši posamezniki turnirja…

Za najboljšega igralca je bil po mnenju medijev izbran pivovar Miha Zarabec, naslov najboljšega vratarja je pripadel še enemu Celjanu – Matevžu Skoku, za najboljšega strelca pa je bil proglašen Velenjčan – Staš Skube.

Končna razvrstitev…

1. mesto: RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

2. mesto: RK GORENJE VELENJE

3. mesto: RD KOPER 2013

4. mesto: RK DOL TKI HRASTNIK

Čestitke pivovarjem za odlično igro tako na polfinalnem kot finalnem srečanju ter za osvojeno lovoriko!

Pivovarji so si po osvojeni lovoriki privoščili skok v morje. (Vir: Slavko Kolar)
Pivovarji so si po osvojeni lovoriki privoščili skok v morje. (Vir: Slavko Kolar)

aV

Foto: Slavko Kolar