Rokomet: V Zlatorogu padel nemški velikan


rk-cpl1Celjani so v nedeljo, 23. novembra dosegli pomembno zmago v Ligi prvakov. Na domačem terenu so z izjemno predstavo porazili trenutno vodilno ekipo v nemški Bundesligi. 

V 6. krogu Lige prvakov je v Celje pripotoval nemški velikan Rhein-Neckar Lowen. Po gostovanju v Nemčiji, kjer so pred desetimi dnevi Celjani izgubili za štiri zadetke, je tokratno srečanje prineslo zasluženo veselje pivovarjev.

Ob glasni podpori s tribun dvorane Zlatorog so rokometaši Celja Pivovarne Laško prikazali izjemno predstavo. Vodili so praktično skozi celotno srečanje. Trener Branko Tamše je opravil veliko menjav in s tem vzrdževal kvalitetno igro v napadu in obrambi. Vsak, ki je stopil na igrišče je svoje delo opravil odlično, kar prikazuje podatek, da se je pri Celju do konca dvoboja med strelce vpisalo kar dvanajst igralcev.

Rhein-Neckar-Loewen-220x220

V drugem polčasu je za strelsko lekcijo poskrbel David Miklavčič, ki je odigral izvrstno tekmo. V 52. minuti je tako vodstvo Celja znašalo velikih sedem zadetkov.

Celjani so si z zmago priborili možnost za preboj v osmino finala. Montpellier, ki je trenutno četrtouvrščeni ima namreč samo dve točki prednosti pred našimi državnimi prvaki.

REZULTAT

RK Celje Pivovarna Laško – Rhein-Neckar Lowen 32:28 (16:11)

 

STRELCI

RK Celje Pivovarna Laško: Blagotinšek 1, Ivič 2, Žuran 1, Razgor 3, Janc 4, Poteko 2, Sliškovič 4, Miklavčič 7, Zarabec 5, Kodrin 1, Kasal 1, Žvižej 1.

Rhein-Neckar Lowen: Schmid 2, Gensheimer 7, Myrhol 4, Reinkind 1, Groetzki 1, Petersson 2, Ekdahl Du Rietz 5.

Dvorana Zlatorog, 3900 gledalcev

Ostale tekme v 6. krogu Lige prvakov – skupina C:

Veszprem – Vardar 32:24

Čehovski Medvedi – Montpellier 33:34

Lestvica skupine C:

MESTO

EKIPA

TOČKE

1.

MKB Veszprem KC

12

2.

HC Vardar Pro Skopje

7

3.

Rhein-Neckar Lowen

6

4.

Montpellier Handball

6

5.

RK Celje Pivovarna Laško

     4

6.

Chehovski Medvedi

1

Trenutne vodilne ekipe v ostalih skupinah Lige prvakov:

Skupina A – THW Kiel

Skupina B – KIF Kolding

Skupina D – KS Vive Targi Kielce

Celjane v sredo, 26.11 doma čaka 12. krog državnega prvenstva. Gostili bodo ekipo iz Sevnice. Tekma bo ob 18:00. V soboto, 29.11 pa se pivovarji odpravljajo v Skopje. Tekma bo ob 19:00.

A.V.