Rokometaši s počitnic (kdo trenira, načrt priprav)


Celjski rokometaši so včeraj začeli s treningi za novo sezono. Trener Tomaž Ocvirk, ki bo v svojem štabu poleg Aleša Anžiča (trener vratarjev) in Gorazda Žužka (fizioterapevt), imel še dva novinca, to sta Klemen Luzar (pomočnik trenerja) in Luka Žvižej (član strokovnega dela ekipe, oziroma pomočnik trenerja), je pozdravil igralce, ki so mu v tem trenutku na voljo.

rokomet_ekipa_2019_julijOd članov ekipe pretekle sezone so to kapetan David Razgor, Klemen Ferlin, Gal Marguč, Tilen Kodrin, Domen Makuc (zaradi poškodbe trenira po posebnem programu) in Matic Grošelj, od novincev pa so bili na prvem treningu prisotni Vid Poteko, Jan Grebenc, Patrik Leban in Tobias Cvetko. Kristjan Horžen, Stefan Žabić, Domen Novak so s slovensko izbrano vrsto mladincev na SP, kjer sta s Hrvaško še Josip Šarac in s Portugalsko Diogo Silva. S kadetsko izbrano vrsto Slovenije pa se za prvenstvo pripravljata še Miljan Vujović in Tadej Kljun.

rokomet_prvi_trening_2019_julij_2V uvodnih pripravah, dokler se ne vrnejo vsi reprezentanti, bodo ekipi na treningih pomagali nekateri člani mladinske ekipe Celja Pivovarne Laško, Jernej Mlakar, Filip Rakita, Gal Gaberšek, Tim Cokan, Domen Knez, Urh Sitar in Staš Kocijančič.

Fantom se je predstavil tudi novi predsednik navijaške skupine Florijani, Martin Peganc.

rokomet_vodja_navijacev_martin_peganc_2019

Načrt priprav:

24. 7.-5. 8. – uvodni zdravniški pregledi in testiranja, treningi v Celju
6. 8. – odhod v Nemčijo
7. 8. – tekma z Magdeburgom
9.-11. 8. – turnir v Ilsenburgu (nastopajo še ekipe: Magdeburg, Lemgo, Kadetten Schafhausen, Malmo, Elverum)
12.-22. 8. – treningi v Celju
17. 8. – otvoritvena tekma z Veszpremom (18.00)
23.-25. 8. – turnir Condor travel v Celju
30. 8. – Superpokal Slovenije v Slovenj Gradcu proti RK Gorenje Velenje
7. 9. – 1. krog Lige NLB, gostovanje v Izoli