Rokometaši zmagali, nogometaši izgubili s hrvaškima kluboma, priprave košarkaric v polnem teku


Člani RK Celje Pivovarna Laško nadaljujejo z dobrimi predstavami v pripravljalnem obdobju. V Radečah so premagali evroligaša iz hrvaške prestolnice. Člani NK CM Celje so reprezentančni premor izkoristili za dve prijateljski tekmi. Po porazu v Šmarju pri Jelšah so na generalki pred torkovim pokalnim obračunom izgubili še v Karlovcu. V začetku tedna so s pripravami začele tudi članice ŽKK Celje, ki bodo v prihajajoči sezoni igrale pod novim generalnim sponzorjem.

Zmaga proti večnemu tekmecu
Rokometaši so se v Radečah v okviru občinskega praznika pomerili z evroligašem iz Zagreba. Gledalci v nabito polni dvorani OŠ Radeče so videli izenačen prvi polčas. V prvem delu si nobena ekipa ni priigrala prednosti višje od dveh zadetkov. Ob koncu prvega polčasa je bil izid poravnan na 13:13. Pivovarji so v drugem polčasu prestavili v višjo prestavo in počasi, a zanesljivo višali prednost. Ob izteku igralnega časa se je na semaforju izpisal rezultat 30:23 v prid Celjanov.  Med varovanci trenerja Vladana Matiča, ki so igrali brez poškodovanih Potočnika in Mlakarja, je pet zadetkov dosegel Mačkovšek, štiri pa sta dodala Toskič in Žvižej. Pri Zagrebu, ki jih s klopi vodi prekaljeni trenerski maček Ivica Obrvan, je bil s šestimi goli najbolj razpoložen Kopljar.

RK Celje Pivovarna Laško : RK CO Zagreb 30:23 (13:13)

RK CPL: Lesjak, Perič 11 obramb, Skok 3 obrambe; Marguč 3/2, Žuran 4, Razgor 3, Toskič 4, Ranevski 1, Poklar, Poteko 1, Metličič 3, Zelenovič 2, Mačkovšek 5, Žvižej 4; trener Vladan Matič

Sedemmetrovke: 2/3;
Izključitve: 2 min;

RK COZ: Šego 2 obrambi, Ivič, Pešič 3 obrambe; Šebetič, Marič 1, Brozovič, Stepančič, Kopljar 6, Matulič, Šprem 1, Gojun 2, Štrlek, Horvat 4/1, Valčič J., Vukič 1, Valčič T. 5, Balič 1, Kaleb 1, Gal 1; trener: Ivica Obrvan

Sedemmetrovke: 1/1
Izključitve: 8 min

Poročanje rk-celje.si: V Radečah padel evroligaš Zagreb

Dober prvi polčas premalo za zmago Grofov
Člani NK CM Celje, ki jih v torek čaka pokalno srečanje v Kranju, so reprezentančni odmor izkoristili za pripravljalne tekme. O presenetljivem porazu pri četrtoligašu iz Šmarja pri Jelšah smo na Celje.info že poročali. V petek so varovanci Damjana Romiha gostovali pri hrvaškem prvoligašu Karlovcu. V prvem polčasu, ki se je končal z 1:1, so Celjani pokazali dobro igro, Marko Krajcer pa je zatresel mrežo domačega vratarja. V drugem polčasu, ko so priložnost dobili mlajši igralci, so bili Celjani sicer več pri žogi, a so bili Karlovčani učinkovitejši. Za hrbet mladega vratarja Kotnika so igralci hrvaškega kluba poslali še dve žogi.

Trener Romih je po tekmi povedal: “V prvem polčasu so bili naši igralci veliko boljši od domačega moštva. Ob zadetku smo imeli še nekaj lepih priložnosti, ko bi morali zadeti. Določene napake so se še pojavljale, a napredek je več kot očiten. Tekme nikakor ne moremo primerjati s preteklo v Šmarju pri Jelšah, potem ko je bilo tokrat veliko boljše. Obramba je delovala dobro, dobivali smo duele … V drugem polčasu, ko smo zamenjali postavo, se je pokazala moč domačih, a kljub temu smo imeli žogo več v posesti.  Zadnji zadetek smo prejeli iz enajstmetrovke, ki pa je ni bilo.”

Karlovac – CM Celje 3:1 (1:1)
Strelec za Celje: Krajcer.
CM Celje: Mujčinović, Kapič, Krajcer, Radulovič, Bakarič, Marijan, Medved, Firer, Močivnik, Đakovič, Pavlovič. Postava v 2. polčasu: Kotnik, Ristovski, Deželak, Krljanovič, Romih, T. Kotnik, Bezjak, Gaber, Nukič, Mandič, Avguštin. Trener: Damjan Romih.
Dodajmo še, da se je celjski prvoligaš ob izteku prestopnega roka okrepil z Vladimirjem Mandičem. 24-letni srbski nogometaš bo igral na položaju vezista. Moštva pred iztekom prestopnega roka ni zapustil noben igralec.
Priprave košarkaric v polnem teku
S pripravami na prihajajočo sezono so začele tudi članice ŽKK Celje. Prvi teden priprav je bil namenjen predvsem kondicijski pripravi na atletskem stadionu Kladivar. Kondicijski trener Žane Bortek je za portal kosarka.si povedal: “Za nami je prvi teden priprav, ki je potekal povsem po načrtu. Uvajalnih sedem dni priprav je temeljilo na vzdržljivosti z aerobnimi teki, vzdržljivosti v moči in zdravstveni preventivi (stabilizaciji sklepov). V fitnesu smo opravili testiranje in na podlagi tako dobljenih rezultatov sestavili individualni program treningov za posamezne igralke.”

S celjsko ekipo v teh dneh pod budnim očesom trenerja Damirja Grgiča trenira osem košarkaric. V nadaljevanju se jim bosta pridružili še poškodovani Ines Kerin in Tjaša Gortnar. V začetku tedna so v ŽKK Celje na novinarski konferenci predstavili tudi generalnega sponzorja za prihajajočo sezono. Po novem jih bo podprialo podjetje Proan GmbH s svojo znamko športne prehrane Athlete. Tako bodo Celjanke nastopale pod imenom ŽKK Athlete Celje.
FOTO: Celjski rokometaši nadaljujejo z dobrimi predstavami v pripravljalnem obdobju (vir: rk-celje.si)
Pripravil M.K.