Rokometašici Celja sta se uvrstili v polfinale evropskega prvenstva


V Litvi ob Baltskem morju poteka evropsko rokometno prvenstvo za dekleta do 19 let. Med rokometašicami slovenske izbrane vrste, ki se je po skupinskem delu uvrstila v polfinale, sta tudi dve članici celjske ekipe Z’dežele.

Lara Bukovec in Azra Zulić; foto: EHF

Azra Zulić in Lara Bukovec sta pomemben del slovenske ekipe, ki je skupinski del opravila z odliko. Slovenke so namreč slavile prav na vseh doslej odigranih tekmah, ugnale pa so Litvo, Bosno in Hercegovino ter Estonijo. Azra, ki ima v ekipi tudi vlogo kapetanke, je bila najboljša strelka na vseh omenjenih obračunih, kar jo uvršča na drugo mesto lestvice strelk prvenstva v Klajpedi.

O uvodni zmagi proti gostiteljicam smo že pisali, takrat je Azra dosegla enajst zadetkov in dodala še devet asistenc, Lara pa je mrežo nasprotnic zatresla trikrat. Litva se je sicer izkazala kot najtrši oreh v boju za prvo mesto skupine B, saj so Slovenke preostali dve reprezentanci zanesljivo odpravile.

Najprej so le dan po tekmi z gostiteljicami z 29:18 premagale Bosno in Hercegovino, danes pa s podobnim izidom (29:17) še Estonijo. Proti moštvu iz BiH je Azra dosegla sedem zadetkov in prispevala še dve asistenci, Lara pa zadetek ter ukradeno žogo.

Azra Zulić, najboljša igralka na tekmi z Estonijo; foto: EHF

Proti Estonkam se Bukovec ni vpisala med strelke, je pa za novo dominantno predstavo poskrbela Zulić, ki je kar desetkrat premagala estonski čuvajki mreže, ob tem pa je zbrala tudi dve asistenci. Na zadnji tekmi skupinskega dela si je tako prislužila naziv najboljše igralke dvoboja, ki bi vsekakor lahko v njene roke romal že na uvodnih dveh srečanjih.

Slovenke se bodo tako v polfinalu v soboto pomerile s Ferskimi otoki, medtem, ko bosta drug polfinalni par sestavljali ekipi Španije in Litve.

Standings provided by Sofascore