Rokometne legende navdušile v dvorani Golovec (foto, video)


V petek so se v dvorani Golovec srečale legende Celja in Veszprema. V izjemno lepem dogodku ter tekmi so navdušile in pokazale, da še vedno premorejo vso znanje, le da je hitrost mojstrovin nekoliko nižja.

Spektakel so v okviru Mednaronega obrtnega sejma v petek v dvorani Golovec uprizorile legende RK Celje Pivovarna Laško in Telekom Veszprema. Lepo število navijačev je na parketu znova lahko videlo številna eminentna imena obeh klubov, ki so, nekateri še ne tako dolgo nazaj, navduševali tudi na uradnih tekmah.

Na željo veleposlaništva Madžarske v Sloveniji, Madžarska je namreč bila glavni partner letošnjega MOS-a, sta se srečala kluba, ki ju tudi drugače veže lepo prijateljstvo.

Tekmo bolje začeli Madžari in hitro povedli z nekaj zadetki razlike, nato pa je domača ekipa počasi začela loviti rezultat in ga do polčasa preobrnila sebi v prid.

Ekipa Celja

Za Celje so nastopali Luka Žvižej, Rastko Stefanović, Dušan Podpečan, Beno Lapajne, Alem Toskić, Uroš Šerbec, Roman Pungartnik, Branko Bedekovič, Tomaž Tomšič, Rok Praznik, Robi Šafarič in Marko Oštir, medtem ko je Matjaža Brumna na poti v Celje zaustavil prometni zastoj, Uroš Zorman pa zaradi klubskih obveznosti ni mogel v Celje. Na klopi je ekipo vodil Stanko Anderluh, poleg njega pa sta sedela še Aleš Anžič in nekdanji fizioterapevt, Miri Maksimović. Z izjemo lažje poškodovanega Bedekoviča so na igrišče stopili vsi in pokazali številne poteze, ki so jih krasile tekom njihove aktivne kariere.

Ekipa Veszprema

Na drugi strani so za Veszprem igrali Sterbik Árpád, Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Nagy László, Pásztor István, Fazekas Nándor, Ivo Diaz, Schuch Timuzsin, Gulyás István, Nikola Eklemović in Carlos Perez, ki so prav tako pokazali, zakaj veljajo za tako imenitna rokometna imena.

Če je prvi polčas pripadel domačim, je drugi gostom, ko je v vrata stopil Šterbik, do izenačenja pa so igralci Veszprema prišli prav ob zvoku sirene ter tako poskrbeli, da sta se obe ekipi vesleili točke, predvsem pa druženja pred in po tekmi.

Posebna čast na obračunu je pripadla Stanku Anderluhu, ki je nedolgo nazaj še aktivno deloval v celjskem klubu. Od kluba se je namreč poslovil v času, ko je dvorane zaprla koronakriza, zato je celjski klub izkoristil dogodek za primerno slovo od klubske legende. Več o zahvali in Stanku v posebnem članku – tukaj.

Tekmo si je bilo mogoče v prenosu ogledati tudi na klubskem YouTube kanalu. Posnetek tekme si lahko ogledate spodaj:

Legende RK Celje Pivovarna Laško : Allstar Telekom Veszprem     22:22  (11:8)

RK Celje Pivovarna LaškoLapajne, Podpečan, Šafarič 1/1, Šerbec, Praznik 4, Oštir, Toskić 2, Stefanović 3, Pungartnik 4, Tomšič 1, Bedekovič, Žvižej 7; trener Stanko Anderluh

Telekom Veszprem Šterbik, Fazekas, Ivancsik G. 5, Schuch 4, Gulyas, Eles 2, Ivancsik T. 6, Perez 2, Nagy 2, Eklemović, Pasztor 1; trener Zsoltan Csik

R. Č. foto: Slavko Kolar, video: RKCPL