Šentjurski Tajfun izločil Krko, v finalu čakajo na Slatinčane (foto, video)


tajfun-nasovnaSe nam v finalu Lige Telemach obeta zgodovinski kozjansko-obsoteljski derbi? Šentjurski košarkarji so svoje opravili, na vrsti so tekmeci iz Rogaške Slatine.

Letošnja sezona lige Telemach je dokaz, da se košarka iz mest lenobnih zvezdnikov in zdolgočasenih (odsotnih) gledalcev seli na energije in zanosa polno periferijo. In na tej letos kraljuje Kozjansko-obsoteljsko s svojima polfinalistoma KK Tajfun in KK Rogaška.

Od včerajšnjega večera naprej je jasno, da bomo vsaj eno ekipo z našega območja zagotovo videli v velikem finalu lige Telemach. KK Tajfun je v dveh tekmah gladko in zasluženo odpravil velikana, večletnega državnega prvaka KK Krko. Čeprav sta rezultata obeh srečanj razmeroma tesna, pa se je po igri zdelo, da Tajfun igra predstavo višje – šentjurski košarkarji so enostavno pokazali več borbenosti, želje in navsezadnje znanja.

In prav za slednje se gre zahvaliti trenerskemu trojcu Mihevc – Stane – Ribežl, mladim košarkarskim strokovnjakom, ki so pokazali, da lahko analitičen strokovni pristop izniči razlike v domnevni kvaliteti in širini igralskega kadra, ki ga zagotavljajo mnogo večji proračuni osrednjih slovenskih košarkarskih klubov.

tajfun2

PRED POLNO DVORANO TAJFUN KRKI NI DOPUSTIL UPANJA ZA IZENAČITEV SERIJE
Včerajšnja tekma je dokaz, da v košarki, ko gre za Šentjur, ni sreče in naključij, ampak odločata znanje in trdo delo. Krka je na šentjurskem parketu delovala nemočno kot že dolgo ne; v celotnem srečanju praktično ni povedla, ampak je vseskozi lovila šentjursko točkovno prednost. Dvakrat ji je uspelo razliko osmih točk izničiti v zadnjih dveh minutah prve in druge četrtine.

tajfun3

Ko so šentjurski košarkarji Novomeščanom tretjič ušli na 11 točk v 26. minuti tekme, je bil, kot se je izkazalo na koncu, to za goste vendarle prevelik zalogaj. Predvsem pod vodstvom Nebojša Joksimovića (21 točk) in Malcolm Armsteada (27 točk) so nekako še ujeli priključek s 3 točkami zaostanka dobro minuto pred koncem.

A izjemni Domen Bratoš (30 točk ob 75% metu iz igre) s polaganjem in Đorđe Lelić (15) s štirimi zadetimi prostimi meti sta košarkarje Krke po hitrem postopku poslala pod tuš in domov, trenerja Krke Aleksandra Đikića pa na neznano lokacijo, varno skrito pred poizvedovanji novinarjev slovenskih medijskih hiš.

tajfun-seria-suti

POLFINALE, druga tekma:
TAJFUN – Krka 2:0
89:81 (21:21, 19:18, 24:16, 25:26)
800; Bratož 30 in 6 podaj, Zimić in Lelić po 15, S. Sebić in Drobnjak po 10, Držić 7, M. Sebić 2; Armstead 27, Joksimović 21, Booker 9, Rojc 7, Mulalić 6, Halilović 5, Wangmene 4, Lapornik 2.

ČAKAJOČ NA SLATINČANE
Kot smo na Kozjansko.info poročali včeraj, Slatinčanom na gostovanju pri Heliosu v Domžalah ni uspelo zaključiti polfinalne serije, ampak jih v ponedeljek čaka odločilno srečanje pred domačimi gledalci.

Kaj bi zmaga in finalni obračun za naslov državnega prvaka med zagrizenima lokalnima tekmecema s pestro zgodovino medsebojnih odnosov in prestopov, začinjenih s prepletenimi osebnimi zgodbami pomenil, verjetno ni potrebno posebej razlagati.

O razpletu letošnje kozjansko-obsoteljske košarkarske epopeje, kakršenkoli že bo, boste seveda podrobno obveščeni na vašem najljubšem spletnem portalu.

V spodnjem video posnetku si oglejte 6 minutni povzetek vrhuncev veličastnega uspeha šentjurskih košarkarjev, vključno z izjavama veterana Dragiše Drobnjaka in tvorca uspehov KK Tajfun Dejana Mihevca. Ne prezrite tudi fotogalerije pod videom.

Vabljeni k ogledu fotogalerije na Kozjansko.info

Rok Čakš

polsi-ure-jahanja-klik