Slab uvod pivovarjev zaznamoval srečanje v Parizu


Vir: uradni facebook profil CPL
Vir: uradni facebook profil CPL

Pivovarji so danes gostovali v Parizu pri zvezdniški ekipi PSG-ja. Po začetni nemoči so se preostanek tekme dobro upirali, vendar se niso mogli približati domačinov. Z gostovanja se tako vračajo s porazom in brez novih točk v Ligi prvakov. 

Naslednje srečanje:

1/16 POKALA SLOVENIJE – derbi proti Gorenju v četrtek

Rezultat:

Paris Saint-Germain Handball : RK Celje Pivovarna Laško   32:27 (17:12)

Strelci:

PSG: Annonay, Omeyer 19 obramb; Melić, Mollgaard 1, Vori 1, Kounkoud, Barachet, Gunnarsson, Abalo 3, Karabatić L. 3, Hansen 9, Narcisse 7, Onufryienko, Honrubia 2, Karabatić N. 6, M’tima, trener: Zvonimir Serdarušić.

CPL: Lesjak 6 obramb, Gajić 9 obramb; Blagotinšek 5, Ivič 1, Babarskas, Janc 4, Marguč 3, Poteko 3, Zarabec 2, Dujmovič, Kodrin, Fižuleto, Patrianova 2, Dobelšek, Mlakar 5, Žvižej 2; trener: Branko Tamše.

Omenjena tekma je bila zadnja v letošnjem koledarskem letu v okviru Lige prvakov. Celjani so bili kljub borbeni predstavi slabši od nasprotnikov in trenutno najbogatejša ekipa na svetu je zanesljivo slavila. Domačini so v tekmo vstopili prepričljivo in takoj povedli, na kar je že pred srečanjem opozarjal domači strateg B. Tamše. Kljub kasnejši boljši igri pivovarjev, se niso uspeli približati. V vratih je blestel Omeyer, svoje pa so dodali še ostali zvezdniki; Karabatič, Hansen in Narcisse. Celjani so v tem delu Lige prvakov tako zabeležili tri točke v desetih tekmah.

aV