Slovenska ženska rokometna reprezentanca odigrala dve prijateljski tekmi v Srbiji, debitirali Turnškova in Amonova


RZSSlovenska ženska rokometna reprezentanca se je minuli vikend mudila v Zrenjaninu (Srbija), kjer so se rokometašice dvakrat pomerile z reprezentanco Srbije. Tekme potekajo v okviru priprav na junijski tekmi dodatnih kvalifikacij za SP 2015 s Francijo. 

Selektorka Marta Bon je tokrat doma pustila Iris Guberinič, ki sicer igra v Nemčiji, Aljo Jankovič, ki je članica Krima ter poškodovani Laro Hrnčič in Majo Šon. V reprezentanco se po poškodbi znova vrača kapetanka Nina Jeriček.

Reprezentančni debi sta tokrat dočakali Jasna Turnšek, ki je sicer članica rokometnega kluba Zelene Doline Žalec ter vratarka Edita Amon, ki nosi dres rokometnega kluba Velenje.

Prvo tekmo proti reprezentanci Srbije so Slovenke odigrale v petek, 20. marca in izgubile z osmimi zadetki razlike. Naše rokometašice so v prvem delu srečanja uspešno sledile domačinkam, na koncu prvega polčasa pa nekoliko popustile. Kljub veliko menjavam, ki jih je selektorica Bonova opravila tekom srečanja, Slovenke niso uspele ujeti gostiteljic.

Rezultat prvega srečanja s Srbijo

SRBIJA – SLOVENIJA 30:22 (17:10)

Strelke

Srbija: Radosavljević 2, Popović 3, Žarković 1, Živković 5, Rajović 2, Radojević 4, Nikolić 2, Stoiljković 7, Liščević 2, Petrović 2.

Slovenija: Krhlikar 3, Gros 6, Jeriček 1, Mavsar 7, Lazovič 1, Irman 3, Petrinja 1.

*

V drugem, sobotnem obračunu so naše rokometašice prikazale odlično igro in reprezentanco Srbije premagale z rezultatom 30:28.

Kljub številnim izključitvam, ki so jih prejele Slovenke so odigrale odlično in premagale svetovne podprvakinje iz leta 2013. Prvi polčas je bil precej izenačen, v drugem pa so naše rokometašice prevzele pobudo in srečanje do konca pripreljale sebi v prid.

Rezultat drugega srečanja s Srbijo

SRBIJA – SLOVENIJA 28:30 (15:15)

Strelke

Srbija: Radosavljević 2, Luković 1, Popović 1, Žarković 3, Popović 2, Janjušević 1, Rajović 2, Radojević 4, Nikolić 1, Stoiljković 8, Liščević 3.

Slovenija: Krhlikar 4, Gros 7, Turnšek 1, Jeriček 1, Mavsar 6, Lazović 4, Irman 1, Koren 5, Petrinja 1.

Vir: RZS
Vir: RZS

Seznam reprezentantk:

Sanja Gregorc (Krim Mercator), Ana Gros (Metz, Francija), Teja Ferfolja (GEN-I Zagorje), Lara Hrnčič (Krim Mercator), Neli Irman (GEN-I Zagorje), Nina Jeriček (Nimes, Francija), Alja Koren (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Göppingen, Nemčija), Barbara Lazović (Vardar, Makedonija), Miša Marinček (Krim Mercator), Tamara Mavsar (Krim Mercator), Ana Petrinja (Göppingen, Nemčija), Tjaša Stanko (Branik Maribor), Sergeja Stefanišin (Krim Mercator), Edita Amon (Velenje), Jasna Turnšek (Zelene Doline Žalec) in Branka Zec (Vulkan Ladies, Nemčija).

aV