Oba nogometna kluba z zmago (foto), uspešni tudi rokometaši


Športni navdušenci s celjskega so imeli minuli vikend več razlogov za veselje. Oba nogometna kluba sta na Areni Petrol zabeležila zmagi z rezultatom 3:0. V soboto so člani NK CM Celje premagali Domžale, člani NK Šampion Celje pa so v nedeljo ugnali Radomlje. Veselo je bilo tudi v sosednji dvorani Zlatorog, kjer so rokometaši gladko premagali Izolo.

Na tretji zaporedni domači tekmi prva zmaga
Člani NK CM Celje so bili ves čas tekme proti aktualnim pokalnim prvakom boljši nasprotnik. Že v prvem polčasu so si pripravili nekaj priložnosti a terenske premoči niso uspeli spremeniti v rezultatsko. V drugem polčasu so varovanci Damjana Romiha naravnali merilne naprave. V 52. minuti je izjemen zadetek dosegel Dejan Popovič, ki je s 35 metrov z leve strani presenetil vratarja Domžal. Kmalu zatem je imel priložnost za povišanje vodstva Ivan Firer, a je z volejem meril nekoliko previsoko. V 57. minuti je Roman Bezjak lepo prodrl v kazenski prostor, kjer je izvrstno preigral gostujočo obrambo in vratarja Vidmarja ukanil ob desni vratnici. Končni izid je v sodniškem dodatku postavil debitant na prvenstveni tekmi Tadej Kotnik, ki se je v kazenskem prostoru odlično otresel obrambnih igralcev, zatem pa odlično udaril in zadel v daljši kot gostujočega gola.

V spodnjem posnetku si lahko ogledate, kaj so za klubsko spletno stran povedali trener Damjan Romih in glavni akterji zmage proti Domžalam.

http://youtu.be/BFYp87Oni3g

Celjani, ki so v dosedanjem delu prvenstva zbrali 3 zmage in 3 neodločene izide, z 12 točkami zasedajo 7. mesto na prvenstveni razpredelnici. Na vrhu sta z 21 točkami Olimpija in Maribor. Prvenstvo se bo nadaljevalo v torek, ko Celjane čaka gostovanje v Kopru.

CM Celje : Domžale 3:0 (0:0)
Popovič (52′), Bezjak (57′), Kotnik (92′)

Postava NK CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Popovič, Bezjak, Kapič, Močivnik (od 75. T. Kotnik), Radulovič, Gobec, Firer (od 82. Krljanovič), Šmitran (od 53. Medved). Trener: Damjan Romih.

Zapisnik
Rezutati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Naši fantje zasenčili Domžale

Tudi Šampion poslal tri žoge v mrežo nasprotnika
Drugoligaš NK Simer Šampion je v 7. krogu 2. SNL na Areni Petrol gostil NK Kalcer Radomlje. Varovanci trenerja Janija Žilnika so tekmo dobro začeli in se v 12. minuti veselili prvega zadetka, ko je žogo v mrežo poslal Tadej Žagar. Mreži sta nato mirovali do 78. minute, ko je vodstvo Celjanov podvojil Dragan Lazičić. Domači kapetan si je z zadetkom podaril lepo darilo ob rojstvu sina. Veselega dogodka so se spomnili tudi v upravi kluba, saj so Lazičiću pred začetkom tekme poklonili simbolično darilo. Za potrditev zmage je v 90. minuti zadel še Bojan Djuranović in s tem poskrbel za dodatno veselje lepega števila gledalcev.

S tretjo zmago sezone so se člani NK Šampion Celje povzpeli na 5. mesto 2. SNL. Prihodnjo soboto jih čaka gostovanje v Kidričevem, kjer jih pričakuje lanski drugoligaški prvak Aluminij, ki z 19 točkami zaseda prvo mesto na prvenstveni razpredelnici. Pred tem Celjane v sredo čaka še tekma 3. kroga Pokala MNZ Celje v Rogaški Slatini proti NK Rogaška GIC Gradnje.

Simer Šampion : Kalcer Radomlje 3:0 (1:0)
Žagar (12′), Lazičić (78′), Djuranović (90′)

Postava Šampiona: Felicijan, Golemić, Kompan, Goropevšek, Ferme, Štus, Dolinar (od 62′ Djuranović), Horvat (od 73′ Muharemović), Lazičić (od 86′ Petrušič), Kožar, Žagar. Trener: Jani Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Četrta tekma, četrta zmaga
Člani RK Celje Pivovarno Laško so odlično začeli sezono v 1. NLB Leasing ligi in vknjižili še četrto zaporedno zmago. Gostje iz Izole niso zmogli slediti visokemu ritmu celjskih rokometašev in že po koncu prvega polčasa zaostajali z 21:12. V drugem polčasu so varovanci trenerja Vladana Matiča nadaljevali z dobro igro in do vrha napolnili mrežo gostujočih vratarjev. Za zmago z rezultatom 42:20 je 9 golov dosegel Ranevski, po 5 pa sta jih dodala Marguč in Zelenović. Lesjak je zbral 12, Perić pa 6 obramb. Za Izolane je štirikrat zadel Hrvatin.

S stoodstotnim izkupičkom Pivovarji zasedajo 1. mesto na lestvici 1. NLB Leasing lige. Največja konkurenta za naslov Gorenje in Cimos Koper imata točko manj. Celjane čakata dve gostovanji. 1. oktobra bodo igrali v Krškem, 8. oktobra pa v  Mariboru. Naslednja domača tekma bo 15. oktobra, ko bo v Celju gostovala ekipa Ormoža.

RK Celje Pivovarna Laško : RD Izola Istrabenz plini  42:20 (21:12)

Dvorana Zlatorog, 400 gledalcev, sodnika: Štern, Nikolič

RK CPL: Lesjak 12 obramb, Perič 6 obramb, Skok; Prieto 1, Mlakar 3, Marguč 5, Žuran 1, Razgor 3, Toskič 2, Ranevski 9/1, Poklar 2, Poteko 2, Metličič 1, Zelenovič 5, Mačkovšek 4/1, Žvižej 4; trener: Vladan Matič

Izključitve:  2 min
7-metrovke: 2/2

Poročanje rk-celje.si: Z Izolo visoka zmaga

foto: Damir Mrkonjić
tekst: Damir Mrkonjić in Marko Kovačevič