Sosedski nogometni derbi Rudarju (foto), Šampion s točko iz Šiške, zanesljiva zmaga rokometašev, prvi poraz košarkaric


Z minulim vikendom so lahko najbolj zadovoljni celjski rokometaši, ki so prepričljivo slavili v Šmartnem. Člani NK CM Celje so v lokalnem derbiju proti velenjskemu Rudarju zapravili prednost dveh zadetkov po prvem polčasu, drugoligaš Šampion je proti Interblocku vknjižil točko. Niz neporaženosti košarkaric je v Beogradu prekinila ekipa Radivoj Korać.

Črnih 15 minut v drugem polčasu
Na Areni Petrol sta se v lokalnem derbiju pomerila domači NK CM Celje in NK Rudar iz Velenja. Prvi polčas se je končal po željah domačinov. Celjane je v vodstvo popeljal Denis Popovič, še pred koncem prvega polčasa pa je vodstvo podvojil Iztok Močivnik.

Odličnem prvem polčasu varovancev Damjana Romiha je sledilo črnih prvih 15 minut nadaljevanja. V 51. minuti je zaostanek Rudarja znižal Sebastjan Berko. Sedem minut kasneje je bil izid poravnan, ko je žogo za hrbet vratrja Amela Mujčinovića poslal Damjan Trifković. Trifković je zadel še enkrat. V 64. minuti je dokončal popoln preobrat in postavil končni izid srečanja.


Po 7. porazu sezone so Celjani padli na 7. mesto prvenstvene razpredelnice. V lov na nove prvenstvene točke se bodo podali v soboto, ko jih v Kranju pričakuje Triglav. Člane NK CM Celje v sredo čaka še povratna tekma Pokala Hervis. Na domačem igrišču bodo skušali nadoknaditi dva zadetka zaostanka po prvi tekmi z Interblockom.

CM Celje : Rudar Velenje 2:3 (2:0)
Popovič (24′), Močivnik (39′); Berko (51′), Trifković (58′, 64′)

CM Celje: Mujčinović, Akakpo, Krajcer, Romih, Popovič, Močivnik (od 79. T. Kotnik), Radulovič, Pavlovič, Gobec (od 56. Ristovski, od 73. Marijan), Firer, Medved. Trener: Oskar Drobne.

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Poročanje nkcelje.si: Velenjčani slavili v Areni Petrol

Točka na gostovanju v Ljubljani
Potem, ko so v sredo v pokalni tekmi z 2:0 premagali NK CM Celje, so člani NK Bravo 1 Interblock v 10. krogu 2. SNL gostili še drugi celjski klub. Prvi zadetek je padel v 35. minuti, ko je domače v vodstvo popeljal Andraž Šporar. Šampion je izenačil tik pred iztekom prvega polčasa. V polno je zadel Tomaž Kožar. V drugem polčasu se mreži nista več zatresli. Domači so imeli najlepšo priložnost za zmago v 70. minuti, ko je sodnik po prekršku Blaža Dolinarja v kazenskem prostoru dosodil enajstmetrovko za Interblock, ki pa je Dejan Grabič ni spremenil v zadetke.

Z osvojeno točko v Ljubljani NK Šampion Celje ostaja na 5. mestu 2. slovenske nogometne lige. V 11. krogu v Celje prihaja ekipa Bele krajine.

Bravo 1 Interblock : Šampion Celje 1:1 (1:1)
Šporar (35′); Kožar (45′)

Šampion Celje: Čretnik, Zamernik, Dolinar, Lazičić (od 87′ Ferme), Bodiroža, Štus, Kožar, Horvat, Jovanović (od 63′ Vodeb), Muharemović (od 46′ Djuranović), Leskovar. Trener: Janez Žilnik

Zapisnik
Rezultati in lestvica

Zanesljiva zmaga v Šmartnem
Člani RK Celje Pivovarna Laško so v 8. krogu 1. NLB Leasing rokometne lige gostovali v Šmartnem. Domačini so se Celjanom uspešno upirali le v uvodnih minutah srečanja, nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzeli člani najuspešnejšega slovenskega rokometnega kluba. Do polčasa je razlika v prid Celjanov narasla na 6 zadetkov (11:17). V drugem polčasu so varovanci Vladana Matiča zanesljivo višali prednost in se ob koncu veselili 7. zmage v letošnjem prvenstvu. Za zmago z rezultatom 20:37 so po šest zadetkov dosegli Žuran, Toskić in Mačkovšek. Perić je zbral 12, Skok pa 6 obramb.

Po sedmi zmagi sezone Celjani ostajajo na vrhu prvenstvene razpredelnice. V sredo jih čaka domača tekma osmine finala Pokala Slovenije proti Trimu iz Trebnjega, v soboto pa se v dvorani Zlatorog obeta derbi vrha lestvice, ko v goste prihajajo aktualni državni prvaki iz Kopra.

Šmartno Herz Factor banka : Celje Pivovarna Laško 20:37 (11:17)

RK CPL: Lesjak, Perič 12 obramb, Skok 6 obramb; Prieto 1, Mlakar 4, Marguč 5, Žuran 6, Razgor, Toskič 6, Ranevski 2, Poklar 1, Poteko 1, Metličič 4, Mačkovšek 6, Žvižej 1/1; trener: Vladan Matič

Izključitve: 10 min (Poteko 3x2min)

Poročanje rk-celje.si: Celjani prepričljivo boljši v Šmartnem

Prvi poraz Celjank
Članice ŽKK Athlete Celje so v 3. krogu Jadranske lige za košarkarice gostovale v Beogradu. Ekipa Radivoj Korać, ki jo v večini sestavljajo igralke mlajših srbskih reprezentanc, je poskrbela za prvi letošnji poraz varovank Damirja Grgiča. V prvem polčasu so si domačinke priigrale 10 točk prednosti. V tretji četrtini so se Celjanke približale na 4 točke zaostanka, v zadnjih 10 minutah pa so Beograjčanke obranile prednost in slavile zmago z rezultatom 77:70.

Radivoj Korać : Athlete Celje 77:70 (28:23, 24:19, 11:17, 14:11)

Celje: Gabrovšek 6, Orozović 14, Oblak 11 (7 podaj), Klavžar 4, Gajić 12 (10 skokov), Macura 2, Jagodič 9, Trebec 12, Abramovič, Bošnjak.

f: Damir Mrkonjić
t: M.K.