Šport: zanesljiva zmaga košarkaric, nogometaši poraženi v Ljubljani


V uvodni tekmi 2. kroga državnega prvenstva za košarkarice so članice ŽKK Athlete Celje gostovale v Domžalah in z visoko zmago upravičile vlogo favoritinj. Na prvi tekmi četrtfinala nogometnega pokala sta se v Šiški pomerila NK Bravo 1 Interblock in NK CM Celje. Tekma brez gledalcev se je končala po željah domačega moštva.

Zanesljiva zmaga za uvod v državno prvenstvo
Članice ŽKK Celje še naprej ostajajo neporažene v vseh tekmovanjih, kjer nastopajo v letošnji sezoni. V uvodni tekmi 2. kroga 1. slovenske košarkarske lige za ženske so varovanke trenerja Damirja Grgiča gostovale v Domžalah in vpisale zanesljivo zmago. Že po uvodnih 10 minutah, ko so si Celjanke priigrale 13 točk prednosti, je bilo jasno, da bodo domačinke s težavo sledile ritmu lanskih podprvakinj. Celjanke so dobile vse štiri četrtine z visoko razliko. Pred zadnjim piskom sirene so dosegle stotico in se veselile nove visoke zmage. Ob koncu je bil rezultat 42:103 v prid Celjank. Za ŽKK Athlete Celje so največ točk dosegle Tina Trebec 17, Lea Jagodič 16 in Rebeka Abramovič 15. Trener Grgič je na igrišče poslal vseh 12 košarkaric.

Domžale : Athlete Celje 42:103 (18:31, 13:24, 4:21, 7:27)

Celje: Abramovič 15, Gabrovšek 3, Orozović 4, Oblak 12, Petrovič 2, Klavžar 2, Gajić 10, Macura 10, Jagodič 16, Trebec 17, Brišnik, Bošnjak 12. Trener: Damir Grgič

Statistika tekme
Poročilo s tekme KZS

Grofi bodo lovili dva gola zapstanka
Odigrane so bile prve tekme četrtfinala Pokala Hervis. Člani NK CM Celje so se v Ljubljani pomerili z drugoligašem NK Bravo 1 Interblock. Ker domači klub ni pravočasno prijavil prireditve pristojnim organom, je bila tekma odigrana pred praznimi tribunami. Celjani so v Šiško prišli v zelo oslabljeni zasedbi. Zaradi kartonov so manjkali Ivan Firer, Marko Krajcer, Damir Marijan in Zoran Pavlovič. Zaradi poškodbe v kadru nista bila Bekim Kapič in Tadej Vidmajer. V prvem polčasu zadetkov ni bilo, Celjani pa so ostali brez Sergea Akakpa, ki je zaradi poškodbe moral z igrišča.

Interblock je povedel v 52. minuti, ko se je Andraž Šporar znašel sam v kazenskem prostoru in žogo poslal za hrber vratarja Kotnika. Celjani so si po prejetem zadetku ustvarili nekaj priložnosti za izenačenje, a je bila obramba Ljubljančanov na pravem mestu. V zadnji četrtini tekme je na igrišču ostalo le še 10 nogometašev iz knežjega mesta, saj je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Saša Bakarič. Zaradi protestov proti sodniškim odločitvam je moral klop zapustiti tudi trener Damjan Romih. Celjskega stratega sta razburili dve sporni situaciji, ko bi sodnik lahko pokazal na belo točko v prid gostov, a tega ni storil. Tik pred iztekom rednega dela tekme je Maximiliano Klebčar po podaji s kota iz strelu z glavo poskrbel, da bo Interblock v Celju branil prednost 2:0.

V spodnjem posnetku si oglejte, kaj je za klubsko spletno stran povedal Damjan Romih.
http://youtu.be/CBVw5Jn3PGQ

Celjske nogometaše tako čaka težko delo, če želijo napredovati v polfinale pokalnega tekmovanja. Povratna tekma na Areni Petrol bo 26. oktobra. Še pred tem se bodo Celjani v lokalnem derbiju na domačem igrišču pomerili z velenjskim Rudarjem. V ostalih tekmah četrtfinala slovenskega pokala je Rudar z 2:1 premagal Gorico, tekma med Šenčurjem in Koprom pa se je končala brez zadetkov. Tekma med Zavrčom in Mariborom je bila zaradi evropskih obveznosti vijoličastih preložena na prihodnji teden.

Bravo 1 Interblock : CM Celje 2:0 (0:0)
Šporar (52′), Klebčar (89′)
Izključena: Bakarič (75′ – 2Ruk), Romih (85′ – oba Celje)

CM Celje: M. Kotnik, Akakpo, Krljanovič, Romih, Popovič, Bezjak, Bakarič, Radulovič, Gobec, Medved. Trener: Damjan Romih.

Poročanje nkcelje.si: Interblock z lepo popotnico pred povratno tekmo

FOTO: Celjske košarkarice v letošnji sezoni še ne poznajo poraza (foto: Damir Mrkonjić, arhiv Celje.info)

M.K.