Srebrni medalji na balkanskem prvenstvu


Med 8. in 10. decembrom je bilo v črnogorskem v Herceg Novem 18. balkansko prvenstvo za kadete, mladince in mlajše člane v karateju.

Nastopilo je 785 tekmovalcev in tekmovalk iz 11 držav od tega 60 reprezentantov Karate zveze Slovenije. V reprezentanci so bili štirje člani Društva za karate Celje: Tim Valner, Tajda Skalicky, Tomaž Hudales in Kiti Smiljan. V vlogi reprezentančnega trenerja je na tekmovanju sodeloval klubski trener društva Sebastian Kantužer (3. dan).

karate_december_2017_tajdaV posameznih kategorijah tekmovalci niso dosegli želenih ciljev zadanih pred prvenstvom. Najboljši rezultat je uspel Timu Valnerju z osvojitvijo 9. mesta v kategoriji kadetov borbe do 63 kg, skupno pa je v tej kategoriji nastopilo 31 tekmovalcev.

Ostali so, kljub zavzetosti in borbenosti, morali priznati premoč nasprotnikov in so bili izločeni v kvalifikacijskih bojih. Tomaž v kategoriji borbe kadeti do 57 kg, Tajda v kategoriji borbe kadetinje nad 54 kg in Kiti med mlajšimi članicami do 68 kg.

Veliko bolje so se odrezali v ekipnem tekmovanju. Ekipa kadetov, kjer je nastopal Tomaž, je klonila v boju za tretje mesto proti reprezentantom Kosova z rezultatom 2:1. Slovenskima ekipama, kjer sta nastopili dekleti, je vse do finala šlo odlično. Kadetinje s Tajdo so morale priznati premoč Hrvatic z rezultatom 7:4, Kiti pa je z ekipo mlajših članic izgubila v finalu od Makedonk z rezultatom 2:0.

Kljub slabemu začetku tekmovanj na prvenstvu se je za varovance Društva za karate Celje končalo odlično z novima srebrnima medaljama, ki bosta krasilu vitrine deklet.

REZULTATI: 2. mesto: Tajda Skalicky v ekipi Slovenije v borbah pri kadetinjah; 2. mesto: Kiti Smiljan v ekipi Slovenije v borbah pri mlajših članicah; 9. mesto: Tim Valner v borbah pri kadetih do 63 kg.