Tajfun gospodari Golovcu: večerni derbi s Krko dobili za 21 točk


tajfun krka oktober 2015Tretje kolo lige ABA je prineslo prvo tekmo med slovenskima ekipa. Kljub poznemu začetku medtedenske tekme (21.00) se je v Golovcu nabralo lepo število ljubiteljev košarke.

V prvem polčasu je imela rezultatsko pobudo Krka, ki je na začetku 2./4 povedla 9:18. Tajfunovci so do konca polčasa prišli na točko zaostanka pri sicer nizkem izidu – 28:29.

Če so gostje začeli tekmo s serijo 0:5, so šentjurski košarkarji drugi del odprli z 8:0 in še v 3./4 povedli za 16 točk. Krka je ob koncu te periode še zmogla priti na 10 točk zaostanka.

V sklepnem desetminutju so tajfunovci pokazali, kdo je gospodar Golovca in v 37. minuti vodili z najvišjimi 24 točkami naskoka.

Naj strelci Tajfuna: Čebular 14, Bratož 11, Zimić 11 (11 skokov), Drobnjak 10, …

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: »Verjamem, da mi ob 25-letnici poimenovanja Šentjurja za mesto nihče ne bo zameril, če fantom najprej čestitam za zmago, čestitam pa tudi someščanom. Danes smo se dogovorili, da moramo našo igro igrati 40 minut, prav tako pa smo vedeli, da je ključ do zmage obramba. Pred drugim polčasom smo se še enkrat dogovorili, da moramo vztrajati pri svoji igri po kateri moramo biti prepoznavni. To nam je uspelo še bolj kot sem sam pričakoval. Zadnji dve tekmi smo se nekoliko lovili, v današnjem drugem polčasu pa je igra stekla tako kot mora. Ekipa Krke je zelo čvrsto moštvo in menim, da smo prikazali več kot suvereno predstavo.«

Sandi Čebular, igralec Tajfuna: »Ni važno, kdo da največ točk, ampak je važen ekipni uspeh. Z izjemno obrambo smo nasprotnike omejili na le 51 točk. Dokler bomo igrali tako v obrambi in se medsebojno pomagali, bomo zmagovali. Sedaj moramo hitro pozabiti na to tekmo in se pripraviti na tekmo pri Crveni zvezdi.«

V četrtek, 8. 10. 2015, bo ob 19. uri Tajfun začel tekmo pri Crveni zvezdi, kamor se bo odpravila tudi ekipa podpornikov.

Naslednja tekma v Golovcu bo že v nedeljo, 11. 10. 2015, ko bo ob 17. uri tekma z Budućnostjo.

Fotogalerija

*foto: Jure Godler/sentjur.net

polsi-tajfun-aba-klik