Tajfun ob izjemni podpori s tribun do zmage nad Olimpijo


Vir: Celje.info, aV
Vir: Celje.info, aV

Člani Tajfuna so v tokratnem krogu Lige ABA v dvorani Golovec gostili ekipo Olimpije. V napetem obračunu dveh slovenskih ekip so Šentjurčani ob bučni podpori s tribun prišli do zmage. Vodili so skoraj skozi celotno srečanje in na koncu z borbeno predstavo in ob stoječih ovacijah publike slavili. 

Rezultat – 9. krog LIGA ABA:

KK TAJFUN ŠENTJUR – KK UNINON OLIMPIJA 73:59 (10:14, 13:10, 32:16, 18:19)

Strelci:

Tajfun: Čebular 16, Drobnjak 12, Sebič S. 10, Bratož 8, Bolčina in Ponjavić 6, Clark, Parker in Zimić 4, Držić 3

Olimpija: Lešić 14, Lapornik 11, Mesiček in Wright 9, Mahkovic 8, Zakis 4, Nikolić in Vučetić 2.

NASLEDNJE TEKME:

FIBA EUROPE, 10.11 proti BAKKEN BEARS (spletni prenos ob 18:15)

ABA LIGA 13.11 proti KK METALAC FARMAK ob 21:00 v Golovcu

Izjave po tekmi (vir: uradna spletna stran KK Tajfun):

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Čestitam svojim fantom za zmago in tudi samo igro. Videli smo srečanje ekip, ki sta se zelo dobro pripravili ena na drugo. V drugem polčasu smo pokazali samozavest oz. odločnost, ki nam je mogoče v zadnjem času manjkala. Sprostili smo se tudi v napadu, predvsem pa vseskozi vztrajali pri dobri obrambi, kar nam je skupaj prineslo zasluženo zmago.”

Stanko Sebič, igralec Tajfuna: “Po nekaj porazih so občutki izjemni in verjamem, da bomo nekaj tega kapitala prenesli naprej. Premagati Union Olimpijo je vedno uspeh. Trenerski štab nas je zelo dobro pripravil, s soigralci smo se držali navodil. Navijači so pripravili izvrstno vzdušje in nam dali dodaten elan.”

Gašper Potočnik, trener Uniona Olimpije: “Čestitke Tajfunu za zasluženo zmago. Tekma je bila odločena v tretji četrtini. Kljub temu, da smo se dogovorili drugače, smo želeli do zmage priti preveč preko napada, kar je v današnji košarki premalo. Ko so se tajfunovci razleteli po igrišču, jih je bilo nemogoče ustaviti.”

Blaž Mesiček, igralec Uniona Olimpije: “Poraz je za nas veliko razočaranje. Priprava na tekmo je bila dobra, ampak na igrišču nismo bili na ustreznem nivoju. V drugi polčas smo vstopili brez prave energije, potem pa razigranih domačinov nismo mogli več uloviti.”

aV