Tajfun po Olimpiji zmagal še enkrat


cbl
foto: Tajfun/Gašper Gobec

V uvodni tekmi 10. kola lige ABA je Tajfun prvič gostil ekipo iz Valjeva, s katero se sicer redno srečuje v okviru tradicionalnih predsezonskih priprav v Srbiji. Domači trener ni mogel računati na centra Emirja Zimića, gostujoči pa na Đorđeta Majstorovića.

V 3. minuti so gostje povedli s 4:7, a je Tajfun s Clarkovimi trojkami povedel in v 1./4 največ vodil za 9.

Gostje so v 17. in 18. minuti povedli za 4 točke, a so gostitelji s takšno prednostjo na koncu odšli na odmor.

Sredi 3./4 se je razlika v korist domačih začela povečevati, tako da je bilo po pol ure igre 59:45. Gostje so se v zadnjem delu dvakrat približali na 7, a so bili tajfunovci dovolj osredotočeni, da niso dovolili presenečenja.

Sandi Čebular je ob 24 točkah zbral še 9 skokov in 5 podaj, nad njim pa je bilo storjenih ducat osebnih napak, zato ne čudi visok indeks – 30. Clark je ob 5 trojkah dosegel 17 točk, Drobnjak pa ob 8 skokih 13.

Tajfun je po nedeljski zmagi z Unionom Olimpijo torej dosegel drugo zaporedno zmago v ligi ABA in ima sedaj skupno štiri.

Tajfun : Metalac Farmakom 76:63 (3 : 18, 16 : 17, 20 : 15, 17 : 13)

Izjavi

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Tokrat gredo fantom res vse čestitke. Po nepredvidljivem potovanju na Dansko smo bili v težkem položaju in vsem v ekipi res dajem kapo dol. Pomembno je bilo, da smo se držali dogovorov. Gostje so v tranziciji in hitrem protinapadu ena najboljših ekip v ligi. To nam je uspelo preprečiti tako z dobro igro v obrambi kot s pametnim napadom, ki smo ga skušali čimbolj nadzirali, da gostom ne bi dovolili njihove značilne igre.”

Sandi Čebular, igralec Tajfuna: “Naša igra se vedno bolj sestavlja in zmaga je povsem zaslužena. Izvrstno smo oddelali v obrambi, kjer smo prejeli le 63 točk. Z zmago smo se priključili sredini lestvice, kar nam daje določeno mirnost.”

Datumi prihodnjih tekem

18. 11. – ČEZ Nymburk : Tajfun (sre., 18.30 – FIBA)
20. 11. – Partizan NIS : Tajfun (pet., 17.00 – ABA)
25. 11. – Hibernia : Tajfun (sre,. 19.30 – FIBA)
29. 11. – Tajfun : MZT Skopje Aerodrom (ned., 17.00 – ABA)

polovicka_celje_klik