Tajfun pomagali slabiti sodniki


tajfun buducnost 2015
foto: Tajfun/Jure Godler/sentjur.net

Šentjurski košarkarji v tej sezoni domačem Golovcu niso več neporaženi. V nedeljski tekmi jih je ugnala ekipa iz glavnega mesta Črne gore, ki spada v ožji krog kandidatov za zaključni turnir.

V znova lepo napolnjenem Golovcu sta bili moštvi Tajfuna in Budućnosti z ramo ob rami do 19. minute in rezulatata 33:33. Pri tem je treba dodati, da gostje nikakor niso igrali tako čisto, kot je bilo to videti na semaforju pri kategoriji osebnih napak. Po eni od takih situacij, ko so piščalke znova ostale neme in je gostujoči igralec celo dvignil roko v znak priznanja osebne napake, je moč domačega vetra precej pojenjala, gostje pa so polnili domači koš. Ob polčasu je bilo tako 33:42. Nič drugače ni bilo v tretji četrtini. Domači niso zmogli proti 8 nasprotnikom, zaradi padca koncentracije pa se je število izgubljenih žog precej povečalo. V zadnji četrtini se je razlika gibala okoli 20 točk, vseeno pa je domače občinstvo do konca bodrilo igralce Tajfuna.
Končni izid: 61 proti 80.

Pri Tajfunu je strelsko izstopal Tomaž Bolčina s 16 točkami v 19 minutah igre. Dosegel bi jih še več, če ga ne bi sodniki polnili z osebnimi napakami.

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Čestitam Budućnosti VOLI za zmago in jim želim vse najboljše v nadaljevanju sezone. Prvih 18 minut smo se držali dogovora in igrali z ustrezno energijo. Po nekaj napakah se ekipa ni ustrezno odvzala, nasprotniki pa so to s pridom izkoristili. Tudi v nadaljevanju nismo našli ritma, da bi se vrnili v tekmo. Ob tem se zahvaljujem navijačem, ki so nas bodrili, kljub veliki razliki.”

Dragiša Drobnjak, kapetan Tajfuna: “Na tem srečanju je do izraza prišla kvaliteta. Ko so gostje naredili serijo so videli priložnost, da nas lahko »zlomijo«. Mi na to nismo znali odgovoriti. Večina igralcev še ni bila v takšnih situacijah, ko imaš probleme v napadu itd., takrat moraš biti mentalno zares močan. To je za nas velika šola in iz srečanj s top ekipami ABA lige moramo do naslednjih tekem potegniti nekaj pozitivnega.”

Igor Jovović, trener Budućnosti VOLI: “Pomembna zmaga v gosteh, saj je to v ligi ABA težko kjerkoli. Nasprotniki so karakterna ekipa proti kateri smo morali pokazati vso kakovost, ki jo premoremo. Zmaga je pomembna za našo samozavest.”

Nemanja Jaramaz, igralec Budućnosti VOLI: “Vedeli smo, da je Tajfun močan na domačem igrišču in da bo po porazu s Crveno zvezdo Telekom dodatno motiviran. V drugem delu druge četrtine smo se uspeli odlepiti. Za razliko od prejšnje naše tekme smo v tretji četrtini pokazali kakovost in vzdrževali oz. povečevali razliko.”

Sedaj je konec divjega ritma, ko je bilo 9 dnevih na sporedu 5 tekem. V petek, 16. 10. 2015, je na vrsti gostovanje pri Zadru (21.00), en petek kasneje, 23. 10. 2015 pa je na sporedu domače srečanje z ekipo Mega Leks (21.00).

polovicka_celje_klik