Tajfun tudi z Zadrom le s točko; Čebular postal očka


sandi cebular 2015

Prvo domače srečanje v letu 2016 so tajfunovci začeli odločno in razpoloženo ter s pomočjo štirih trojk iz petih poskusov in dvakrat povedli za 8 točk.

Gostje so povedli v 17. minuti (30:31), do konca prvega polčasa pa so dosegli le točko, gostje pa še 12.

Po nekaj boljše igre v začetku tretje četrtine se je kmalu ponovilo že videno: jalove domače akcije, gostje pa so se še bolj razigrali. V 27. minuti je bilo 38:63.

V zadnjem delu se je razlika nekoliko zmanjšala. Za to sta poskrbela Ivan Držić in Milan Sebič.

Na koncu je največ pri Tajfunu, 12 točk, vpisal Tomaž Bolčina, ki jih je 10 dosegel v prvem polčasu. Tudi tokrat na igrišče ni stopil Ceola Clark III, ki ne bo nared še tri do štiri tedne. Pri Zadru je Glenn Cosey dosegel 25 točk, od tega pet trojk.

Dragiša Drobnjak, igralec Tajfuna: »Verjetno bomo slišali očitke, da se nismo borili, vendar se s tem ne strinjam. Še nikoli v karieri nisem javno izjavil česa takega. Na tako resnem nivoju ne moreš zmagati ne da bi imel resnega organizatorja igre in se nam je danes zgodilo. Ostali soigralci se lahko borimo, a če nimamo nekoga, ki zna postaviti napad, ki zna prebrati, kje napasti, je vse brezpredmetno. Upam, da bom s tem deloval pozitivno na določenega soigralca in da bo začel razmišljati v dobro ekipe in ne v svoje dobro. Mi lahko zmagujemo samo kot kolektiv, če kdorkoli pomisli, da bo zaigral za svojo statistiko, potem imamo vsi težave. V zadnjem času sem navdušen nad Milanom Sebičem, ki nam daje izjemno energijo in je pravi zgled.

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: »Zadar je danes zasluženo zmagal, za kar jim čestitam. Tekmo smo začeli kot smo se dogovorili. Težava je nastala v zadnjih petih minutah prvega polčasa in tudi kasneje smo imeli težave. Zadar nas je s svojo agresijo iztiril iz našega ritma. Ko smo skušali v nadaljevanju preobrniti tok dogodkov so bili gostje enostavno preveč razigrani, da bi dopustili, da se jim približamo. Zadovoljen sem, da so se fantje, kljub visokemu zaostanku na koncu še vedno borili.«

V nedeljo, 17. 1. 2016, bo ob 17.00 Tajfun začel tekmo pri KK Mega Leks v Sremski Mitrovici.

§ § §

Dobro uro in pol pred začetkom tekme z Zadrom je na svet privekal prvorojenec Sandija Čebularja, ki sta ga z ženo Tjašo, nekdanjo košarkarico s Kristan Vrha, poimenovala Maj.

polovicka_celje_klik