Tajfun v Beogradu na pragu uspeha


partizan tajfun 2015
foto: KK Partizan NIS

Po sredinem gostovanju v češkem Nymburku so Tajfunovi košarkarji že v petek popoldan po šestih tednih znova stopili na parket beograjskega Pionirja, kjer so se tokrat pomerili s KK Partizan NIS.

V zasedbi Dejana Mihevca ni bilo Milana Sebiča in Emirja Zimića. 1./4 so bolje začeli gostitelji in dvakrat vodili za 7 točk.  Po 30:25 je sledila šentjurska serija 0:10, polčas pa je Tajfun dobil z 39:42.

Po izenačenem uvodu v drugi polčas je gostujoča zasedba povedla 54:61. Domači so lovili priključek, a so tajfunovci uspešno odgovarjali na poskuse črno-belih vse do 37. minute, ko so domači po dolgem času povedli za 4 točke. Za vsako uspešno akcijo Tajfuna so tudi domači dosegli točke, na koncu po zaslugi natančnih prostih metov, o osebnih pa bi se dalo zelo diskutirati. To je bil tudi edini element, kjer je bila opazna razlika med ekipama, saj je bilo razmerje v izvajanih tovrstnih poskusih 30:13.

Pri Tajfunu je z 29 točkami prednjačil Sandi Čebular. Tomaž Bolčina jih je dosegel 14, Aleksandar Ponjavić 11, Domen Bratož 10, …

Partizan NIS : Tajfun 89:85 (20 : 15, 19 : 27, 19 : 19, 31 : 24)

Izjavi 

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Na tej tekmi so odločali odtenki. Najbolj prelomna je bila trojka gostiteljev po treh osvojenih žogah v napadu in takrat so pridobili odločilno prednost. Po statističnih parametrih sta si bili ekipi v vseh pogledih zelo blizu, razen pri prostih metih, ki so jih domači izvajali veliko več.”

Dragiša Drobnjak, kapetan Tajfuna: “Videli smo izjemno izenačeno tekmo. Bili smo v položaju, da tekmo dobimo, kar bi bilo zasluženo. Na koncu so imeli več sreče domačini. Sam sem zadovoljen v tem pogledu, da iz tekme v tekmo rastemo kot ekipa in verjamem, da je pred nami tudi kakšna zmaga in še boljše predstave.”

V sredo, 25. 11., je v okviru pokala FIBA Europe v Dublinu na vrsti tekma s Hibernio. Po našem času se bo tekma začela ob 20.30.

V nedeljo, 29. 11., bo ob 17.00 v Golovcu tekma lige ABA s KK MZT Skopje Aerodrom.

polsi-tajfun-aba-klik