Tamara Zidanšek popustila na pragu osmine finala OP Avstralije


Konjiška teniška igralka je bila na pragu uvrstitve v osmino finala OP Avstralije v Melbournu, a je ob vodstvu 6:4 in 4:1 popustila in izgubila proti Francozinji Alize Cornet.

Francozinja je v prejšnjem krogu izločila tudi  zmagovalko zaključnega mastersa Španko Garbine Muguruzo.

Najboljša slovenska teniška igralka je navduševala v prvem in polovico drugega niza. Obračun se je začel nervozno, saj sta obe igralki v prvih petih igrah izgubili igre na svoj začetni udarec. Po petih izmenjavah odvzema servisa je Zidanšek vodila s 3:2 in niz na koncu dobila s 6:4.

Tudi drugi niz se je začel obetavno, in vse je kazalo na preboj Zidanšek v četrt finale. Konjičanka je vodila s 4:1 ter 30/15 v šesti igri, nakar je sledil  velik padec v igri. Cornet je osvojila tri točke zapored, znižala na 4:2 in dobila zalet. Francozinja je nanizala še štiri dobljene igre zapored ter drugi niz dobila s 6:4.

Sledil je odločilni tretji niz, v katerem se je nadaljeval preporod Francozinje. Povedla je z 2:0. Zidanšek je nato uspel odvzem servisa, a je z enako mero vrnila tudi Francozinja, ki je nato dvoboj zanesljivo dobila. Odločilni niz se je končal s 6:2 in slavjem Francozinje.

“Teniško gledano je bilo danes zelo dobro. Kar smo zastavili, smo izvajali. Moram priznati, da me je v drugem delu dvoboja kar pobralo. Zadnje dni sem imela veliko tenisa v nogah. Spet je bilo ekstremno vroče. Samo to je bilo, nisem ji več mogla slediti z nogami, nato tudi z glavo. Ona pa je nasprotno začela igrati bolje. To je to,” je za Val 202 povedala Tamara Zidanšek.

CORNET (FRA) – ZIDANŠEK (SLO/29)
4:6, 6:4, 6:2

Statistika obračuna, tukaj.