Tamara Zidanšek v zgodovinski polfinale Roland Garrosa


Konjičanka Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale OP Francije – Roland Garrosa in še nadgradila največji uspeh v karieri ter največji teniški dosežek v samostojni Sloveniji. V četrtfinalu je po izenačenem boju s 7:5, 4:6 in 8:6 izločila 35. igralko z WTA lestvice Španko Paulo Badoso.

Edina Slovenka, ki je doslej dosegla več je Mima Jaušovec, ki je pod zastavo nekdanje države Jugoslavije leta 1977 zmagala na OP Francije, leta 1983 pa je bila finalistka tega turnirja.

Skoraj dve uri in pol dolg obračun je postregel z odlično teniško predstavo ter razburljivimi preobrati, ki so se na koncu obrnili v prid Konjičanke.

Četrtfinalni dvoboj se ni začel po okusu Tamare Zidanšek, saj je Španka v prvih treh igrah kar dvakrat uspel odvzem servisa in povedla s 3:0. Sledil je preobrat, saj je Zidanšek najprej izenačila na 3:3, v deveti igri pa prvič povedla s 5:4 ter na koncu niz dobila s 7:5.

Zidanšek je tudi v drugem nizu delovala zanesljivo in povedla s 4:2. Vse je že dišalo po uvrstitvi v polfinale, a je tokrat preobrat pripravila žilava Španka. Dobila je deset zaporednih točk ter na niz dobila s 6:4.

Španka Badoso je ritem ohranjala tudi v tretjem nizu in povedla z 2:0. Sledil je nov preobrat, tokrat ponovno v režiji Konjičanke, ki je po seriji izgubljenih točk najprej dobila igro na svoj servis, nato pa servis odvzela še Španki in izenačila na 2:2. Po tem sta bili nasprotnici dolgo zelo zanesljivi pri svojem servisu, v 13. igri pri izidu 6:6 za našo igralko, pa je sledil razburljiv zaključek četrtfinala. Tamara Zidanšek je najprej naredila dve napaki, a nato rešila tri brejk žoge ter zmagovito zaključila dramatično 13. igro, ki je trajala kar osem minut. Badoso je to očitno povsem dotolklo, saj je v 14. igri na svoj servis hitro prišla v zaostanek 15:40. Zidanšek pa je unovčila drugo zaključno žogo in dosegla največji uspeh v karieri. V polfinalu se bo Tamara Zidanšek pomerila z zmagovalko dvoboja med Kazahstanko Jeleno Ribakino (21) in Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo (3).

Potek dvoboja od točke do točke so spremljali na portalu Teniški svet (klik)