Težak evropski žreb za celjske nogometaše


nkceljeZnan je nasprotnik v prvem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa. Celjsko moštvo se bo pomerilo s Slaskom iz Wroclawa, enim največjih poljskih moštev.

Slask je v minuli sezoni osvojil 4. mesto na prvenstveni lestvici, sicer pa se lahko pohvalijo z izredno tradicijo, vselej pa jih na tribunah spremlja zares impresivna številka navijačev. Enako bo tudi v Celju, saj so predstavniki poljskega kluba na današnjem sestanku že potrdili, da v Celje prihaja okrog 800-1000 njihovih navijačev.

Prva tekma bo predvidoma 2. julija odigrana v Celju, povratna pa teden dni kasneje v 823 km oddaljenem Wroclawu. Morebitne spremembe okrog termina, ki so odvisne od organizacijskih pravil UEFE, bodo znane jutri.

V bobnu so bili možni nasprotniki Celjanov še slovaški Slovan iz Bratislave, zagrebška Lokomotiva, Botosani iz Romunije, Vaduz iz Liechtensteina in malteška Birkirkara.

V primeru napredovanja se bodo varovanci Simona Rožmana pomerili s švedskim Göteborgom, tudi na tem obračunu pa bodo nosilci celjski nogometaši.

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin