Timi Zajc iz Hramš do brona na svetovnem prvenstvu v poletih


Letalnica v Kulmu je danes gostila še drugo posamično tekmo, za katero si je včeraj izjemno izhodišče priboril Timi Zajc iz Hramš, ki je bil na prvi tekmi v obeh serijah najdaljši. Tokrat mu ni uspelo ponoviti včerajšnjih poletov, zato je izgubil dve mesti, svetovno prvenstvo v poletih pa je zaključil z bronasto medaljo.

V Bad Mitterndorfu bi se danes morali odviti tretja in četrta serija svetovnega prvenstva v poletih. Organizatorjem je precej preglavic povzročal močan veter, zato so s precejšnim zamikom izpeljali zgolj eno serijo. Po mnenju mnogih so zeleno luč za izvedbo tekme iskali preveč na silo, na kar nakazujejo tudi besede Zajca v izjavi za Smučarsko zvezo Slovenije: ”Vemo, da tekma ni bila poštena, šli so z glavo skozi zid.”

Bitka organizatorjev z vetrom je očitno pustila negativen pečat na 23-letniku iz žalske občine, poleg tega pa se je Zajc, ki je tokrat pristal pri 209,5 metra, ob poletu znašel tudi v neugodnih vetrovnih razmerah.

Na drugi strani sta se v nepredvidljivih razmerah dobro znašla Stefan Kraft in Andreas Wellinger, ki sta v skupnem seštevku treh serij prehitela Zajca. Avstrijec za 4,7 točke, Nemec pa za 2,5 točke. Kljub temu je Zajc z bronom prispeval deseto odličje s svetovnih prvenstev v poletih v slovensko vitrino.

Vidno razočaran Timi Zajc je po tekmi za TV Slovenija povedal: ”Mislim, da če bi bila še ena tekma bi jih premagal za 50 točk, tako, da škoda, da so vseeno izvedli tekmo, da niso počakali na jutri oziroma jo odpovedali. Danes je bil veter na strani Avstrijcev in čestitke Kraftu.”

”Bilo je težko, dan se je res vlekel, bilo je veliko prestavljanja, dvakrat sem se moral ogreti.. Mi je zelo žal, vem da v normalnih razmerah bi šel do zadnje črte, tako pa ni bilo vse odvisno od mene,” je še dodal Zajc.

Uvrstitev preostalih Slovencev: Lovro Kos (5. mesto), Domen Prevc (14. mesto) in Peter Prevc (26. mesto). Jutri sledi še ekipna tekma, na kateri bodo Zajc in druščina branili zlato iz Vikersunda 2022.