Tina Trstenjak in Martin Čater športnika Celja 2020


Športna zveza Celje je na prireditvi Športnik leta 2020 podelila naziv športnik leta za leto 2020. To sta postala judoistka Tina Trstenjak in smučar Martin Čater. Priznanja sta podeljevala predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek.

Prireditve sta se med drugim udeležila podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek (desno), predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek (levo) ter nominirani športniki ter ekipe. Na sliki v sredini Martin Čater. (foto: Edi Einspieler)

Za športnika in športnico leta 2020 sta bila izbrana smučar Martin Čater iz Smučarskega kluba Celje ter že šesto leto zapored judoistka Tina Trstenjak, članica Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje.

Naziv si je Tina Trstenjak prislužila z osvojenim prvim mestom na Grand slamu v Budimpešti, drugim mestom na Grand slamu v Dusseldorf in tretjim mestom v Parizu.

Martin Čater pa si je naziv priboril s presenetljivo zmago na tekmi svetovnega pokala v smuku v francoskem Val d’iseru. Poleg tega je lani navijače razveselil še s šestim mestom v alpski kombinacija na svetovnem pokalu v Wengnu ter 13. mestom v alpski kombinaciji na tekmi svetovnega pokala v avstrijskem Hinterstroderju.

Drugo in tretje mesto atletom in plezalcu

Drugo uvrščena po številu prejetih glasov sta bila atletinja Tina Šutej, ki je bila tretja v skoku ob palici na mednarodnem mitingu v francoskem Clemont Ferandu ter plezalec Jernej Kruder, ki je v lanskem letu postal evropski prvak v balvanih v Moskvi.

Tretje uvrščena sta bila ultra maratonka Nataša Robnik, ki je lani v Veroni na 24 urnem teku v treh različnih kategorijah, z novim državnim rekordom in osmim rezultatom na svetu, osvojila 1. 2. in 4. mesto ter atlet Luka Janežič, ki je v teku na 400 metrov osvojil 2. mesto v Stockholmu in 6. mesto v Rimu.

Med ekipami najboljši nogometaši in košarkarice

Najboljša moška ekipa je postal Nogometni klub Celje, ki je v letu 2020 prvič v 100 letni zgodovini kluba osvojili naslov državnih prvakov Slovenije. Slovenijo so zastopali tudi v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo prvakov.

V ženski konkurenci je lovorika pripadla ekipi Košarkarskega kluba Cinkarna Celje, ki je v mednarodni Jadranski WABA ligi osvojila tretje mesto, šestnajstič v zgodovini kluba so postale tudi državne prvakinje, štirinajstič pa so se veselile tudi naslova pokalnih prvakinj Slovenije.

Na prireditvi so bila podeljena tudi priznanja za posebne športne dosežke invalidom ter priznanja trenerjem za strokovno delo v letu 2020.

Za dobro vzdušje je poskrbela odlična zasedba GCC Kvintet. Voditelja prireditve sta bila Saša Pukl in Andrej Krajnc.

Podrobnosti o letošnjih nagrajencih in celjskih športnih dosežkih najdete v Biltenu športnik Celja 2020:

Untitled-1