Tina Trstenjak ni slovenska judoistka leta, prejela pa je posebno priznanje Evropske judo zveze


Sinoči so bila v Ljubljani podeljena priznanja in nagrade najboljšim judoistkam in judoistom preteklega leta. Prireditve se je udeležil tudi v.d. predsednika Evropske judo zveze (EJU) Otto Kneitinger.

Judoistka leta 2021 je nekoliko presenetljivo postala Andreja Leški, judoist leta 2021 pa Enej Marinič. Tina Trstenjak je prejela posebno priznanje Evrospke judo zveze.

V Ljubljani je potekala že tradicionalna prireditev Judoist leta. Po enoletnem premoru se je prireditev znova zgodila s prisotnostjo obiskovalcev in gostov, kar lansko leto, zaradi epidemičnih razmer, ni bilo mogoče. Zbrane na dogodku sta tako s svojo prisotnostjo počastila predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec in v.d. predsednika Evropske judo zveze Otto Knitinger. Zbrane je prvič v vlogi predsednika nagovoril Lovrencij Galuf, ki je izrazil zadovoljstvo nad dosežki v letu 2021. Tina Trstenjak je iz rok Otta Knitingerja, prejela posebno priznanje za dosežke na olimpijskih igrah v Tokiu lansko leto, kjer je bila srebrna v kategoriji do 63 kilogramov.

Leški presenečena, Trstenjak vesela in počaščena

Tina Trstenjak, srebrna na OI v Tokiu, pa je ob prejemu priznanja Evrospke judo zveze povedala: “Zelo sem vesela in počaščena, da sem prejela priznanje Evropske judo zveze, vesela sem, da je to še eno priznanje v moji zbirki.”

“Danes sem bil kar malo presenečena, da se je moje ime pojavilo na vrhu, saj nisem spremljala točkovanja Slovenskega pokala, sem zelo vesela in zadovoljna, da sem v tej konkurenci končala na prvem mestu,” je po prejemu naziva judoistka leta 2021 dejala Andreja Leški.

“Vesel sem, da se prvič postal najboljši judoist med člani, še bolj bi bil, če bi bil udeleženec Olimpijskih iger v Tokiu, a se na žalost ni izšlo, zato računa na Pariz,” pa je ob prejemu naziva judoist leta 2021 povedal Enej Marinič.

Celoten seznam letošnjih nagrajencev Judoist leta 2021 – tukaj. Zmagovalci za naziv judoist leta se določijo na podlagi vseh točk, ki jih je v tistem letu posameznik dosegel z udeležbo na tekmovanjih.