Tina Trstenjak slovenska športnica leta, v vrhu izbora še nekaj športnikov iz regije


rp_znamka-trstenjak-300x226.jpegNa nocojšnji prireditvi, kjer so razglasili najboljše športnike v še ne izteklem se letu, sta najvišji priznanji dobili Sankakujevi judoistki Tina Trstenjak in Anamari Velenšek, ki sta na olimpijskih igrah v Braziliji poleti osvojili zlato oz. bronasto medaljo.

V ženski konkurenci je olimpijska zmagovalka prejela 346 glasov, heroina, ki je do brona prišla z ne nedolžno poškodovanim kolenom, pa 181. V našo regijo pa je odšlo tudi priznanje tretjeuvrščeni, svetovni prvakinji v težavnostnem plezanju, Janji Garnbret, članici velenjskega Šaleškega alpinističnega odseka, ki je zbrala 109 glasov.

V ožji konkurenci je bila tudi alpska smučarka Ana Drev, članica velenjskega smučarskega kluba, sicer pa trenutno občanka Polzele.

Pri fantih je bilo naše območje še najvišje pri tretjeuvrščenem, svetovnem motokros prvaku, Timu Gajserju, ki je bil svojčas član celjskega AMD Feroda. V ožjem izboru sta bila še kajakaš Peter Kauzer, srebrni na OI, ki je gimnazijo obiskoval v Celju in nekdanji član celjskega rokometnega kolektiva Uroš Zorman

Pri ekipah je bila za najboljšo razglašena hokejska reprezentanca, ki si je septembra drugič zapored zagotovila nastop na olimpijskih igrah. Člana ekipe sta tudi Celjana Žan Jezovšek in Ken Ograjenšek. Drugo mesto so zasedli rokometaši, ki so v Riu nastopili z zasedbo, ki je imela močan vonj po knežjem mestu.