Uspešen konec tedna za celjske plavalce


Plavalci PK Neptun Celje so minuli vikend nastopali na večih prizoriščih in znova prikazali nekaj odličnih nastopov.

Plavalca PK Neptun Celje Gašper Pevec in Sebastjan Jug sta minuli vikend kot člana slovenske reprezentance uspešno nastopila na Comen Cupu v Beogradu.

Tretja ekipa PK Neptun Celje, ki trenira pod okriljem Francija Božička, se je v soboto v Ribnici udeležila prve tekme v letošnji sezoni. Plavalci so pokazali izredno formo, ter močno izboljšali osebne rekorde. Za 3. ekipo so v Ribnici nastopali: Danilo Obačkić, Ažbe Blatnik, Jon Kočevar, Martin Fošnarič, Nino Capello, Nik Perc, Nejc Šetina, Elina Bratina, Zala Valek, Taya Čanžek, Taja Pecelj in Iza Kalšnik. Najbolj je izstopal Teo Jezovšek Špiljar, ki je plaval v finalu 100 m mešano in po seštevku točk vseh štirih disciplin zasedel odlično 5. mesto.

Plavalci prve ekipe Neptun Celje, ki trenirajo pod vodstvom trenerja Martina Karlina, so se v soboto in nedeljo mudili na močnem mednarodnem mitingu v Kranju. V soboto so se jim pridružili tudi plavalci druge ekipe, katere trener je Robert Kekec. Celjski plavalci so si v soboto priplavali kopico final in osebnih rekordov, medalje pa so osvojili Jakob Lesjak dvakrat zlato, Filip Bratina zlato, Julijan Pevec bron, Lena Bornšek bron in dvakrat zlato, Izabela Pakiž Rumpf bron in srebro, Laura Knez bron. Tudi v nedeljo so se dekleta prve ekipe odlično odrezala. Z osebnimi rekordi so si medalje priplavale Lena Bornšek dvakrat bron in zlato, Maja Špegelj bron, Špela Oblak bron, Izabela Pakiž Rumpf trikrat zlato, ter Laura Knez bron in srebro.