V 42 dneh 42 maratonov – tudi v naših krajih


V teh dneh se po različnih lokacijah v državi odvija projekt 42 maratonov v 42 dneh. Tekač Bogomir Dolenc bo namreč v tem času skušal sam odteči prav toliko maratonov dolžine 42 kilometrov. 

S svojo akcijo želi tekač, ki meni, da je mogoč tudi takšen podvig, zbirati sredstva za ustanovo Mali vitez.

S poslanim SMS sporočilom na številko 1919 in geslom VITEZ ali VITEZ5 donirate ustanovi Mali vitez 1 EUR ali 5 EUR ter s tem pomagate malim vitezom.

Moto “gibanje za male viteze” je postalo moto projekta zaradi same vzpodbude malih vitezov v gibanje, v okolje življenja in tudi vseh ostalih – starejših, mladih, športnikov, nešportnikov, delovno aktivnih občanov, v gibanje, da nekaj z rekreacijo/gibanjem naredijo zase.

maraton_podcetrtek_avgust_2018_tekaciceV vseh krajih, kjer je oz. še bo tekel, pripravljajo tekaške dogodke, h katerim se lahko priključijo tudi občani.

Projekt so podprle vse pomembne organizacije in institucije v Sloveniji: Športna unija Slovenije, Atletska zveza Slovenije, Olimpijski komite Slovenije, Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer kot ambasadorka projekta in predsednik države, sicer zavzet tekač.

Vse skupaj se je začelo pred tednom dni v Velenju. Na našem območju je Dolenc tekel 30. avgusta v Podčetrtku, kjer je bil 6. maraton, v prihodnje pa se bo predvidoma še zglasil v teh krajih:

13. maraton bo 6. septembra v Logarski dolini,

23. bo 16. septembra v Velenju,

33. bo 26. septembra v Šentjurju,

37. bo 30. septembra v Slovenskih Konjicah,

38. bo 1. oktobra v Rogaški Slatini,

zadnji pa bo 5. oktobra na trasi Trojane-Velenje.

*na sliki sta prizora iz Podčetrtka oz. Term Olimia