V celjsko jato perspektivno portugalsko krilo


Celjski moški rokometni kolektiv bo v naslednji sezoni sestavljal tudi mladi portugalski reprezentant Diogo Borges Silva. Gre za najbolj koristnega igralca zadnjega mladinskega evropskega prvenstva in najboljšega mladega desnega zunanjega igralca v Evropi.

21-letnik se bo v Celje preselil iz portugalske lige, kjer je v zadnji sezoni kot posojen igralec Porta, igral za AA Avanco. Silva je bil na zadnjem evropskem prvenstvu, ki je bilo lani prav v Celju, izbran v najboljšo postavo prvenstva, prav tako pa je bil izbran za najkoristnejšega igralca tekmovanja, na katerem je bil tudi drugi strelec.

Velja za enega najperspektivnejših portugalskih igralcev in prihaja v Celje kot posojen igralca Porta, z možnostjo podaljšanja posoje in kasnejšega odkupa.

Tomaž Ocvirk, trener RKCPL: »Diogo je tip igralca, ki sledi naši filozofiji mladih in hitrih igralcev. Spremljali smo ga že na lanskem Evropskem prvenstvu v Celju, kjer je zasluženo postal najkoristnejši igralec in najboljši desni zunanji turnirja. Navkljub temu še ima vedno prostor za napredek in da bo to dokazal v našem dresu. Gre za napadalno izjemno kvalitetnega igralca in verjamem, da bo v Celju še samo napredoval in ostal dlje časa. «

Silva je še zadnji manjkajoči člen v igralskem mozaiku za sezono 2019/20, ki jo bodo igralci s pripravami začeli 24. julija.

*foto: Slavko Kolar

fgc_jugonostalgija-klik