V Celju gostili odprto prvenstvo za najmlajše tenisače


Teniški klub Celje je med prejšnjim koncem tedna na svojih igriščih gostil odprto prvenstvo za najmlajše tenisače in tenisačice iz celotne Slovenije. Skupno se je turnirja udeležilo 66 igralcev in igralk. Kot nam je sporočil Jan Dimitrijeveč so se preizkusili v kategorijah mini, midi, do 10 in do 11 let.

V kategoriji mini tenis round robin so se deklice pomerile v dveh skupinah. V prvi skupini je največ zmag dosegla Alisa Delina (Branik Maribor), v drugi skupini pa Lina Višnič Mlakar (BR-MB). Dečki so se prav tako pomerili v dveh skupinah, v prvi skupini je dve zmagi dosegel Tine Čeh (CTA), v drugi skupini pa Anže Hribar (Maja). V glavnem delu turnirja sta bila potem najboljša Nola Jevdenič (BR-MB) in Tine Čeh.

V round robin midi tenisu so dečki igrali v treh skupinah. Največ so pokazali Benjamin Peroša (Luka Koper), Jure Hribar (Maja), Anže Žabjek (TK-AB). Pri deklicah pa so bile po skupinskem delu najbolj uspešne Mila Može (MAJA), Varisa Cokan (CTA), Mila Mlica Djurić (LKP) in Tjaša Stražar (Maja). Pri dečkih se je v glavnem delu do zmage prebil Benjamin Peroša (LKP), pri deklicah pa Mila Može (MAJA).

Pri dečkih do 10 let je zmago slavil Jure Hribar (Maja), pri deklicah pa Mila Može (Maja).
V kategoriji do 11 let starosti je pri dečkih največ pokazal Val Šketako (ASLIT), pri deklicah pa Naja Arsič (LKP).

Pri TK Celje so zelo zadovoljni s potekom turnirja in z zelo dobro udeležbo. Želijo si, da bi v bodoče organizirali čim več takšnih turnirjev.

Eden od talentiranih celjskih tenisačev se je pred kratkim srečal z Rafaelom Nadalom: