V Celju plavalo več kot 600 plavalcev, neptunovci do 39 medalj


V Celju se je zadnji konec tedna v organizaciji domačega plavalnega kluba Neptun odvijal 32. mednarodni plavalni miting za pokal mesta Celja.

V sobotnem delu so nastopale starejše kategorije, v nedeljo pa mlajše kategorije. Prvi dan je v Celju nastopilo 285 plavalcev iz 26 klubov iz Hrvaške, Luksemburga in Slovenije.

plavanje_miting_2017_starejsi_plavalciModre je zastopalo 21 plavalcev, ki so skupno osvojili 26 posamičnih medalj, 5 zlatih, 10 srebrnih in 11 bronastih. V štafetnih nastopih so dodali še 2 zlati in eno srebrno medaljo.

Z odličnim nastopom ženske kadetske štafete so razveselile Iza Vodenik, Hana Podbregar, Saška Podpečan, in Aja Emma Wesenschegg ki je z rezultatom 1:48,78 odplavala nov državni rekord na 4 x 50 m prosto.

Med najuspešnejšimi modrimi plavalci so bili s 4 medaljami Iza Vodenik, 4 medalje je osvojil tudi Mitja Horvat, po 3 medalje pa sta osvojila Zala Bornšek in Andrej Resnik.

§

Tudi v nedeljskem delu domače tekme so bili modri plavalci uspešni. Med 327 plavalci iz 21 klubov iz Hrvaške in Slovenije je nastopilo tudi 56 modrih plavalcev.

Najuspešnejši modri plavalci so bili: Izabela Pakiž Rumpf – 5 medalj, Filip Bratina – 3 medalje, Julijan Pevec – 2 medalji, Staša Jezovšek Špiljar – 1 medalja, Sebastjan Jug – 1 medalja, Gašper Pevec – 1 medalja

Skupno je na 32. mednarodnem plavalnem mitingu za pokal mesta Celja nastopilo 612 plavalcev iz 26 klubov iz Luxemburga, Hrvaške in Slovenije.

Modrih, za katere je bila to domača tekma, se je v Celju predstavilo 77. Skupno so osvojili v dveh dneh 39 medalj in odplavali 143 osebnih rekordov.