V Celju potekalo odprto državno prvenstvo v hitrostnem drsanju na kratke proge (foto)


drsanje2V soboto, 28. marca in v nedeljo, 29. marca je v Celju potekalo mednarodno tekmovanje v hitrostnem drsanju na kratke proge – Alpe Adria Trophy. Tovrstno tekmovanje v Celju poteka že 12. leto zapored. V okviru mednarodnega tekmovanja pa je potekalo tudi Odprto državno prvenstvo. 

Gre za sklepni del sezone, v katerem bodo znani zmagovalci v skupnem seštevku tekmovalnega dela. Tekmovanja so se do zaključnega turnirja v Celju odvijala v Beogradu, Zagrebu in Gradcu.

Na turnirju so nastopili tekmovalci iz Slovenije, Madžarske, Avstrije, Češke, Slovaške, Srbije, Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

V soboto, 28. marca so se tekmovalci preizkusili na dolgih razdaljah, kratkih razdaljah ter v štafeti. V nedeljo, 29. marca so sledile dirke na srednje razdalje ter razglasitev najboljših in podelitev odličij. Program je v soboto potekal od 11. do 19. ure, v nedeljo pa od 10. do 16. ure na drsališču v Mestnem parku.

drsanje

O organizatorju – drsalni klub Celje…

Klub v Celju deluje od leta 1948. V klubu delujejo sekcije umetnostnega drsanja in hitrostnega drsanja na kratke proge. Drsalni klub deluje v javnem interesu na področju športa ter ima 42 članov, ki tekmujejo na državnem prvenstvu, v Pokalu Slovenije in na mednarodnih tekmovanjih. Tekmovalce trenirajo visoko izobraženi trenerji: Anja Bratec, Tamara Dorofejev, Urban Kalšek, David Mano Loth, Tjaša Kroflic, Alja Pahor in Polona Peunik. Sodeluje tudi zunanji trener Jan Čejvan. Predsednik kluba je Ivan Pfeifer.

drsanje3

Slovenski drsalci so dosegli odlične rezultate. Celoten seznam tekmovalcev ter rezultate v vseh tekmovalnih kategorijah si lahko ogledate na spletni strani drsalnega kluba Celje: www.drsalniklub-celje.si.

Oglejte si tudi fotogalerijo, v katero smo ujeli utrinke z obeh tekmovalnih dni.

[simpleviewer width=100% height=700 id=790]

Besedilo: Anja Vasle

Fotografije: Marina Bajič