V Celju začeli odštevati do rokometnega EURA 2022 za članice


Le še slabih osem mesecev nas loči od začetka Evropskega prvenstva v rokometu za članice, ki ga letos gostijo Slovenija, Severna Makedonija in Črna gora, med mesti gostitelji pa bo tudi Celje.

Evropsko rokometno prvenstvo za članice – Women’s EHF EURO 2022 – bo Celje (dvorana Zlatorog) skupaj z Ljubljano (Arena Stožice) gostilo med 4. in 20. novembrom. V Severni Makedoniji bo tekme gostilo Skopje, v Črni gori pa Podgorica. Boji za medalje bodo potekali v ljubljanskih Stožicah.

Na evropskem prvenstvu bo nastopilo 16 reprezentanc. Žreb skupin bo spomladi, po koncu kvalifikacij.

Na svetovni dan žensk je bil v Celju odkrit odštevalnik, ki odšteva dneve do začetka največjega ženskega športnega dogodka v Sloveniji, Evropskega prvenstva v rokometu 2022 za članice, ki bo potekalo med 4. in 20. novembrom 2022. Ob odkritju je odštevalnik kazal že 241 dni.

Odštevalnik na Krekovem trgu v Celju so odkrili župan Bojan Šrot, predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac in članica slovenske ženske rokometne reprezentance Tjaša Stanko.

“Odštevalnik smo v Celju z namenom odkrili prav na dan žena, saj je bo ena od glavnih tem evropskega prvenstva opolnomočenje žensk v športu,” so razlog za izbiro dneva odkritja odštevalnika zapisali na Mestni občini Celje.