V Laškem se je začel 12. Thermana open, turnir v namiznem tenisu za športnike invalide


namizni_tenis_thermanaV Laškem se je z včeraj otvoritveno slovesnostjo začel 12. Thermana Open, kjer sodeluje več kot 400 igralk in igralcev z več kot 50 držav. Slovenska peterica je že včeraj ob 10.30 začela s posamičnimi nastopi. Častni pokrovitelj turnirja je predsednik vlade dr. Miro Cerar.

»Vesel sem, ker se turnir začenja. To je velik organizacijski zalogaj za nas. Zdaj bo lažje, z mislimi smo pri naših ekipi,« je ob začetku povedal Damijan Lazar, selektor slovenske namiznoteniške reprezentance. »Vsekakor smo zelo veseli in zadovoljni, da v Laškem ponovno gostimo tako pomembno športno dogajanje, kajti v tovrstnem športu ne gre samo za vprašanje zmage. Športniki vložijo vse napore v to, da lahko tekmujejo in sodelujejo pri tej prireditvi. V tem tekmovanju je vsak od športnikov zmagovalec. Gostiti takšno prireditev, pri kateri vsak zapusti teniško mizo z nasmehom, je pa seveda prav poseben občutek za vsakega, ki pri tej zadevi sodeluje,« je dodal Andrej Bošnjak, direktor Thermane Laško.

»Mi smo zelo veseli, da se Thermana Open odvija vsako leto v našem mestu. To je res lepa prireditev, ki popestri življenje v Laškem. Laško in Thermana kot eno največjih podjetij v naši občini, si želita še več tovrstnih prireditev. Upam, da bo vodstvo Thermane v prihodnosti uspelo organizirati še več takšnih dogodkov,« pa je pristavil župan občine Laško Franc Zdolšek.

Zbrane v dvorani, med njimi tudi 35 otrok Osnove šole Vič Ljubljana, pa je navdušil Egipčan Ibrahim Hamato, ki je pri 10-ih letih ostal brez rok v prometni nesreči. To mu ni vzelo volje do življenja. S preostanki rok je hotel igrati namizni tenis, a ni šlo. Zato je vzel lopar v usta, s katerim pa danes navdušuje po svetu.

Gorazd Vecko, vodja turnirja, je zbranim zaželel uspešne nastope. Ob koncu uvoda pa so se z minuto molka vsi spomnili še francoskega igralca Jean-Philippea Robina, ki je umrl pred dnevi.

Slovenske barve na turnirju so zastopali Barbara Meglič, Primož Kancler, Bojan Lukežič, Luka Trtnik in Ljubiša Gajič. Med posamezniki športniki invalidi se je izkazal Bojan Lukežič, ki je napredoval v osmino finala. Preostali slovenski tekmovalci pa so že končali s posamičnimi boji. Lukežič, ki se je za mizo vrnil po dveh letih poškodb, se bo za vstop v četrtfinale danes pomeril z Ukrajincem Vasilom Petruniev, 13. uvrščenim igralcem na svetovni lestvici.

Jutri popoldan bodo v Laškem potekali tudi ekipni boji. Moči bosta v udarni slovenski dvojici združila Lukežič in Kanlcer, Barbara Meglič bo zaradi poškodbe Andreje Dolinar zaigrala z Avstrijko Heike Koller, Ljubiša Gajič bo igral s poljskim igralcem, Luka Trtnik pa s Honkongžanom.

Več podrobnosti o turnirju na tej povezavi (klik!).

Vir in foto: ZSIS-POK