V mestu zvezd uspešni tudi specialci s Celjskega


martin dernovsek braslovce 2015Kalifornijski Los Angeles je konec prejšnjega meseca gostil igre specialne olimpijade v atletiki, plavanju, balinanju, kolesarstvu, judu, namiznem tenisu in nogometu. Slovenija je sodelovala s 24 aktivnimi udeleženci, ki so skupaj osvojili 8 zlatih ter po 9 srebrnih in bronastih medalj.

Med prejemniki medalj so tudi tekmovalci s Celjskega. Tri medalje je dosegel Bine Koren, član Centra za varstvo in delo Golovec Celje. Zlato medaljo je dosegel v metu prilagojenega kopja, srebrno v suvanju krogle, bronasto pa v mešani štafeti plavalcev 4 x 100 metrov.

Z enakim številom medalj se je okitil tudi učenec II. Osnovne šole Žalec, Martin Dernovšek, sicer iz Topovelj v občini Braslovče. V skoku v višino je z 1,65 metra osvojil drugo mesto, enak dosežek pa mu je uspel tudi pri v skoku v daljino, kjer je pristal pri 5,18 metra. Skupaj z Binetom je sodeloval tudi v bronasti štafeti.

Na zmagovalne stopničke se je povzpela tudi Veronika Verboten. Učenka konjiške šole V parku je na kolesarski preizkušnji na 10 km zasedla drugo mesto, v kronometru na 5 km pa končala kot tretja.

*na sliki utrinek s sprejema pri braslovškem županu; foto: braslovce.si

polovicka_celje_klik