V turobnem vzdušju konec sanj o EP; Celjani poraženi od Gradčanov (video)


nogomet_slovenija_bolgarija_oktober_2018Danes je Celje gostilo tekmo mlade nogometne reprezentance, ki je na zadnji tekmi v sklopu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, igrala z Bolgarijo.

V izboru selektorja Primoža Glihe pa so bili tudi igralci Celja Janez Pišek, Amadej Brecl in Metod Jurhar. Prva sta odigrala vseh 90 minut, medtem ko Jurhar ni stopil med vratnici. Dogodek je imel s tekmami članske ekipe Celja skupnega še nekaj – slab obisk …

Če bi bil ta boljši oz. bi bila tekma, kje drugje, se morda ne bi končala z 1:1, pri čemur so Bolgari izenačili v 86. minuti.

Slovenija si je z remijem sicer že pred zadnjim krogom zagotovila drugo mesto v skupini, a 15 točk skorajda zanesljivo ne bo zadoščalo za preboj med štiri najboljše drugouvrščene ekipe, ki se bodo za zadnji dve mesti na SP merile v dodatnih kvalifikacijah. Na tekmovanje se bo neposredno uvrstilo devet zmagovalcev skupin. Zadnjo tekmo bo Slovenija igrala 16. oktobra, ko bo gostovala v Franciji, ta na devetih tekmah ni izgubila niti točke.

Lestvica

FRANCIJA            9  9 0 0 23:5  27
SLOVENIJA           9  4 3 2 13:11 15
KAZAHSTAN           9  2 4 3 12:13 10
BOLGARIJA           9  2 4 3 10:10 10
ČRNA GORA           9  2 2 5 10:14  8
LUKSEMBURG          9  1 1 7  6:21  4

§

Reprezentančni premor je oslabljeno moštvo Celja izkoristilo za trening-tekmo z graškim Sturmom, ki je bil v Strassu, nekaj kilometrov naprej od Šentilja, boljši s 3:0.

Prvi gol so “severni” Štajerci dosegli po napaki celjske obrambe, ki je slabo postavila off-side zanko v 32. minuti. Drugi gol je “Nevihta” dosegla v 69. minuti po novem nesporazumu obrambe gostov, ki je po izgubljeni žogi pozabila na enega od avstrijskih igralcev, ki ni imel težkega dela zatresti mrežo. Na podobno lahek način je 6. ekipa avstrijske lige prišla še do tretjega gola, ko so “grofje” izgubili žogo, domači pa z uigranim vtekanjem v prostor izkoristili podajo z leve strani.

*foto: NZS

clanstvo-polsi-rkcpl-vse-opcije