Vabimo na Pokal narodov Celje 2016: konjeniški športni spektakel se vrača v knežje mesto – vstopnice pol ceneje


pokal-narodov-headlineV Konjeniškem Centru Celje se bo med 12. in 15. majem 2016 zopet zvrstilo najprestižnejše mednarodno tekmovanje v preskakovanju ovir za nacionalne ekipe na svetu – Pokal narodov Celje 2016. Tokratni dogodek bo prava športna poslastica, saj letošnje tekmovanje šteje kot kvalifikacijsko v sklopu Furusiyya serije, vodilnega mednarodnega ekipnega tekmovanja na svetu. V štirih tekmovalnih dneh se bo zvrstilo 20 tekmovanj, s prvencema v petek, 13. 5., ko se bo ob 15. uri odvilo Nations Cup tekmovanje in v nedeljo, 15. 5., ko bo ob 15. uri Grand Prix Kap Jumping tekmovanje za Svetovni pokal. Organizatorji so za obiskovalce pripravili tudi dva show programa, otroški ranč s pridihom Zahoda, na voljo bo pa tudi ježa konj za obiskovalce. 

DVAJSET TEKMOVANJ V ŠTIRIH DNEH

pokal-narodov-tajda
Tekmovalka Tajda Bosio na Pokalu narodov 2014

Na štiridnevnem tekmovnju, ki bo potekalo na zunanjem jahališču v Konjeniškem Centru Celje se bo od četrtka, 12. 5. 2016, do nedelje, 15. 5. 2016, skupno odvilo 20 tekmovanj različnih zahtevnosti in kategorij. Vrhunca tekmovanja bosta v petek in nedeljo, ko se bosta odvili tekmovanji za Pokal narodov in Grand Prix Svetovni pokal. V petek, 13. 5. 2016, se bo ob 13.30 uri pričela slavnostna otvoritev tekmovanja, kjer bodo zbrane nagovorili: Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, Jožef Klavdij Novak, predsednik Konjeniške zveze Slovenije, Darja Turk, podžupanja Mestne občine Celje in Hugo Bosio, predsednik Organizacijskega odbora. Tej bo sledil show program za obiskovalce in ob 15. uri glavno tekmovanje za Pokal narodov. Za nedeljo, 15. 5. pa organizatorji obljubljajo show program ob 13.30 uri, kateremu bo ob 15. uri sledilo Grand Prix KapJumping tekmovanje za Svetovni pokal.

ZA POKAL NARODOV SE BODO POTEGOVALI TUDI SLOVENCI

Letošnje tekmovanje v Celju šteje kot kvalifikacijsko tekmovanje za ekipe v omenjeni vodilni svetovni seriji Furusiyya, obenem pa se bodo lahko tekmovalci individualno kvalificirali za Olimpijske igre v Riu 2016 in za Evropsko prvenstvo v Goteburgu 2017. Starodavni izraz Furusiyya uteleša idejo konjeništva, občutek čistosti, plemstva in viteštva, zato je bil tudi izbran za ime, ki bo predstavljalo to prestižno serijo, ki šteje samo 20 tekmovanj na celem svetu, med drugim se bo tovrstno odvilo zdaj prvič tudi na slovenskih tleh.

Na glavnem ekipnem tekmovanju za Pokal narodov se bodo pomerile ekipe v sestavi najboljših jahačev iz vsaj 10 držav, med njimi tudi štiričlanska slovenska ekipa v sestavi: Tajda Bosio, Hana Bajrovič, Pato Muente, Robert Bombek in kot rezervi Lana Tanko ter Tadej Skaza.

 

Države, ki se bodo potegovale za prestižni Pokal narodov v Celju bodo: Avstrija, Luksemburg, Litva, Portugalska, Rusija, Slovenija, Slovaška, Španija, Turčija in Ukrajina. Omeniti velja, da je svojo udeležbo potrdil tudi 50. najboljši jahač svetaCassio Rivetti, ki tekmuje za Ukrajino.

TUDI TOKRAT ZANIMIV SPREMLJEVALNI PROGRAM

V Celju se bo na tokratnem tekmovanju Sloveniji prvič predstavil svetovno uveljavljeni performer in šepetalec konj, včasih tudi psomSanti Serra Camps. Show program bo tokrat v petek, 13. 5. ob 13.30 in v nedeljo, 15.5., prav tako s pričetkom ob 13.30 uri. Organizatorji pa so pripravili tudi celodvnevni spremljevalni program za v petek, soboto in nedeljo, tako da se bodo lahko otroci zabavali na otroškem ranču s pridihom Zahoda, obenem bo pa na voljo tudi ježa konj za odrasle in otroke.

POMEMBNO TEKMOVANJE Z EKIPNIM DUHOM V OSRČJU

»Da so nam zaupali organizacijo tega prestižnega tekmovanja, ki je kvalifikacijsko v najpomembnejši seriji tekmovanj na svetu je zagotovo dokaz, da je bil naš trud v preteklosti pravilno vložen, da smo Slovenijo uspešno umestili na svetovni zemljevid konjeništva, hkrati pa kot močno tekmovalno žarišče Evrope. Organizacija dogodka je zalogaj, a z dobrim načrtovanjem, pripadno ekipo in podporo okolja, mislim da nam uspeh ne uide, so pa visoka pričakovanja s strani FEI, ker v Sloveniji to tekmovanje v tej pomembni seriji Furusiyya gostimo prvič. Vsekakor so pa priprave v visokih prestavah, še posebej v teh zadnjih tednih, da bo tekmovanje resničen uspeh in užitek za vse udeležene. Obiskovalcem in gledalcem pa želim obilico užitkov ob spremljanju, bodisi preko spleta ali televizijskih zaslonov.«, je pojasnil pred dogodkom Hugo Bosio, predsednik Organizacijskega odbora.

»To sezono, v globalni seriji, ki postavlja ekipno delo in narodno zavest v svoje osrčje,  prvič eno izmed devetnajstih kvalifikacijskih serij gosti Celje. S tem tekmovalnim duhom se bodo ekipe borile za kvalifikacijsko mesto v finalu, ki bo potekal septembra v ikoničnem Real Club de Polu v Barceloni«, je povedal ob prihajajočem dogodku v Celju Ingmar De Vos, predsednik mednarodne zveze FEI.

Vstopnice za dogodek so že na voljo preko sistema Eventim.si. Otroci, dijaki in študentje imajo vstop prost.

cks-celje-zrak

S CELJE.INFO NA POKAL NARODOV CELJE 2016 POL CENEJE.

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo 20 vstopnic za petkov in nedeljski tekmovalni dan po polovični ceni. Prav tako pol ceneje ponujamo 3 ure jahanja v CKŠ Celje.

Pol cenejše vstopnice za Pokal narodov naročite tukaj:

pokal-narodov-2016-polsi-klik