Vabimo na Tek Očkov 2015


tek-ockov-naslovnaJavni zavod Socio, v soboto 6. junija 2015, ob 10. uri, na igrišču IV. OŠ Celje, Dečkova cesta 60, organizira tradicionalni, šesti »TEK OČKOV.

Glavni namen teka je opozoriti na pomembno vlogo očetov in pokazati, da imamo pri nas veliko dejavnih očkov, ki skrb za otroke ne prepuščajo zgolj mamam, ampak tudi sami prevzemajo svoj del odgovornosti za družino. Dejavna vključenost očetov v družinsko življenje pomeni po eni strani porazdelitev obveznosti med oba starša in razbremenitev žensk, ki so tradicionalno skrbele za dom in otroke. Po drugi strani pa očetom omogoča, da enakovredno sodelujejo pri negi in vzgoji otrok.

Tek je namenjen očkom z otroki starimi od 1 do 7 let. Očka mora skupaj s svojim otrokom, v naročju, na ramenih, z roko v roki, ali pa sopihaje za njim premagati razdaljo cca. 400 m. Vsak udeleženec teka dobi majčko. Otroci z napisom: Moj očka je…in očetje …Aktivirani očka.

Tek bo podprt z ustvarjalnimi delavnicami, glasbenimi in plesnimi nastopi, hrano in tekočino.

Vsak udeleženec teka dobi majčko, najmlajše pa čakajo tudi medalje in manjša darilca.

Organizatorji priporočajo, da se zaradi priprave majic prijavite do petka, 22. maja na e-pošto [email protected]  ali na telefon 03 492 59 40. Prispevek je 7 € na družino. Prijave so seveda mogoče tudi kasneje. V prijavi napišite kdo ste, s kom se boste podali na tek ter konfekcijsko številko moške majice (M, L, XL, 2XL) ali otroške (2-3, 3-4, 5-6, 7-8).

tek-ockov-tekst

S CELJE.INFO NA TEK OČKOV  2015 BREZPLAČNO
V nagradni igri na Polovička.si bomo izžrebali 2 posameznika, ki se bosta teka očkov udeležila brezplačno. V nagradni igri lahko sodelujete TUKAJ (klik!)